Les llars d'infants reclamen canvis en els criteris del conveni municipal
21 de març de 2002 a les 0:00Representants de les 5 escoles-bressol que no han firmat el conveni de col.laboració amb l'Ajuntament de Cerdanyola -Pinocho, Patufet, Nins, Disney i Ninot- reclamen un canvi de criteris a l'hora d'atorgar subvencions municipals a les llars d'infants i critiquen el que consideren falta de transparència i discriminació de l'Ajuntament a l'hora de concedir les ajudes.
L'Ajuntament ha firmat un conveni de col.laboració amb les escoles-bressol Tàndem i Bambi d'acord a criteris marcats per la Generalitat, segons afirma la tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Dolors Toló. Aquests criteris serien que les escoles conveniades tinguessin l'estatus d'entitat sense ànim de lucre i que rebessin una subvenció del departament d'Ensenyament, mentre que les 5 llars d'infants que han quedat fora del conveni reclamen que les ajudes s'atorguin per igual a les 7 escoles infantils homologades per la Generalitat que hi ha a la ciutat.
Només 3 escoles-bressol -Tàndem, Bambi i Nins- complien els requisits demanats per l'Ajuntament per signar el conveni, però Nins no el va firmar ja que, segons asseguren els seus responsables, no van rebre la còpia definitiva del document -tot i que des de l'Ajuntament s'afirma que es va lliurar en ma.
Mercè Vea, presidenta de l'Associació Catalana de Llars d'Infants i representant de l'escola Patufet, critica als responsables municipals perquè considera que no han actuat amb transparència ja que no es va fer una convocatòria pública de les subvencions i comenta que així s'ha impedit una negociació conjunta de les condicions per accedir a les subvencions. Vea destaca l'alta qualitat educativa de les llars d'infants que no han firmat el conveni i afirma que la discriminació la pateixen ""directament les famílies"" i no les escoles.
Les llars d'infants també posen en qüestió el concepte d'associació sense ànim de lucre perquè la llei considera que un centre d'ensenyament obligatori d'élite no té ànim de lucre, però no passa el mateix amb una escola-bressol perquè l'educació de 0 a 3 anys no es obligatòria.
No obstant, les representants de les llars d'infants es mostren esperançades en que les converses iniciades amb els responsables de l'Ajuntament suposin un canvi d'actitud i que cada escola ""pugui decidir lliurament si firma o no el conveni"" i es compromet amb els drets i deures que comporta.