Les llibreteres de Cerdanyola recomanen...
23 d'abril de 2024 a les 7:17Sempre és un bon moment per capbussar-se en un llibre i viure la vida que s’amaga entre les seves pàgines. També per Sant Jordi. Per això hem demanat que les llibreteres de Cerdanyola recomanin algunes lectures per aquest 23 d’abril.
Nieves Collado, de la llibreria Nova Éfora, que ha reobert les portes al carrer de Sant Daniel, recomana:
• Els set marits d’Evelyn Hugo, de Taylor Jenkins Reyd, èxit internacional que arriba ara en català. L'Evelyn Hugo, una llegenda de Hollywood retirada, decideix explicar la seva vida plena de glamur i d'escàndols després d'anys de silenci. Per ajudar-la, escull la Monique Grant, una periodista sense anomenada. Tothom se sorprèn: per què ella? I per què ara?
• Solito, de Javier Zamora, la història real d’un viatge que l’autor va començar als 9 anys quan va deixar la petita vila d’El Salvador on vivia i es va dirigir, a peu i sota la tutela d’un coiot, cap a Guatemala. Després vindrien Mèxic i, finalment, la frontera dels Estats Units, on l’esperava la seva mare, que feia anys que no veia, i el seu pare, de qui no se’n recordava. Però el que havia de durar dues setmanes es va acabar convertint en un periple de dos mesos que el va portar a travessar deserts, enganys i situacions límit inesperades.
• Ergo, d’Alexis Deacon amb il·lustracions de Vivianne Schwarz. Per als filòsofs emergents de totes les edats, aquesta és la història edificant d'Ergo el pollet, que comença a explorar el seu món perquè vol descobrir-ho tot, des de com és el seu cos, a què són aquestes parets que l’envolten i què hi ha més enllà.
Maria Lluïsa Casanovas, de la llibreria Casanovas, del carrer de Fontetes, ens fa també tres recomanacions.
• Tres enigmas para la organización, el nou relat ple d’humor d’Eduardo Mendoza. Els membres d'una organització governamental secreta s'enfronten a la perillosíssima investigació de tres casos que potser estiguin relacionats entre si, o potser no: l'aparició d'un cos sense vida a un hotel de la Rambla, la desaparició d'un milionari britànic al seu iot i les singulars finances de Conservas Fernández.
• Aprendre a esquivar les bales, el debut literari del periodista Xavi Coral resseguint la vida del seu avi. Amb l'inici de la Guerra Civil, Josep Trullàs -l’avi de l’autor- decideix allistar-se voluntari a defensar la República, deixant a Terrassa la família i un futur prometedor. La seva és la història de la derrota de l'exèrcit republicà, que viurà en primera persona a cada batalla, a cada front. Des de l'Aragó, passant per la batalla de l'Ebre, fins a les platges de Sant Cebrià, i una dura i llarga postguerra que es convertirà en un infern encara més cruel que la pròpia guerra.
• L’esquerda del silenci, de Javier Castillo. Staten Island, 1981. La bicicleta d'en Dani Miller apareix abandonada als voltants de casa seva. No hi ha ni rastre del petit. Trenta anys despres, el 2011, la periodista d'investigació del Manhattan Press Miren Triggs segueix una pista que la condueix fins al terrible descobriment d'un cadàver amb els llavis segellats.
Des de la llibreria Lilliput del carrer de Sant Ramon, especialitzada en literatura infantil i juvenil, la Núria Nájera ens recomana:
• Misteri a Ploma York, àlbum il·lustrat d’Albert Arrayàs i Mar de la Rosa. Després de l’Enigma de Vilagallina, Clotilde, Faustina i Rufina han creat Ploma Secreta SL, una agència de detectius infal·lible. Aquest cop s’enfronten a un misteri intrigant: el robatori de la innovadora recepta que Otilia Plomadolça està a punt de llançar a la seva pastisseria i que revolucionarà el món dels dolços.
• Hereus, la nova sèrie dels creadors d’Amanda Black, Juan Gómez-Jurado i Bárbara Montes. Fa cent anys, la poderosa Organització ajudava a protegir el món i erradicar el mal. O això pensaven... Mordred, el malvat fill del Rei Artur, torna d'entre les ombres per intentar controlar el món i el Director Lennon reclutarà a adolescents que porten en les seves venes la sang dels grans herois del passat per lluitar contra les forces del mal.
• La princesa i Sant Jordi, de Miriam Bonastre, l’autora de Hooky. Un còmic sobre la llegenda de Sant Jordi, però diferent. La vida de la princesa Valentina és perfecta: còmoda, tranquil·la i, sobretot, segura..Fins al dia que apareix un terrible drac disposat a arrasar el regne i a devorar qualsevol que se li posi davant.
La llibreria L’Aranya segueix teixint la seva teranyina cultural des del carrer de santa Anna i la seva responsable, l’Olívia Pascual, que avui impulsa una col·laboració amb Oncolliga, ens recomana:
• Com un batec en un micròfon, de Clara Queraltó, novel·la guanyadora del premi Anagrama que explora els mecanismes de la seducció i de l’atracció entre contraris. Amb una llengua precisa i un estil depurat, Clara Queraltó ha donat forma a un joc de miralls absorbent i pertorbador que funciona amb precisió mil·limètrica.
• Les papallones no mosseguen, de Marta Bayarri, explica la història de la Clàudia, que té tretze anys la primera vegada que una papallona la mossega. Aquella mateixa tarda serà testimoni d’un fatídic accident. Des d’aleshores la vida avança a batzegades per a ella i la seva germana Sara: l’època universitària, les festes de joventut, les parelles i la maternitat… fins que trenta anys més tard ha d’afrontar cara a cara l’episodi més cru de la seva infantesa. Amb humor i sensibilitat, l’autora Marta Bayarri narra una història universal sobre créixer i deixar enrere la pell dura de les ferides que carreguem, com crisàlides que no s’acaben d’obrir mai del tot.
• El forat que tenia forma de llebre, àlbum il·lustrat de John Dougherty, una història commovedora que ens convida a explorar amb cura temes com el dol i la pèrdua.