L'estació de Cerdanyola és la millor de Rodalies Renfe, segons la Fundació RACC
9 de juliol de 2003 a les 0:00L'estació de Cerdanyola del Vallès és la millor valorada de les de Renfe entre els usuaris, segons indica un estudi realitzat per la Fundació Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC). L'estació de Cerdanyola de Renfe seria la vuitena millor de lla regió de Barcelona, entre les quals destaquen molt especialment les dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), com la de Bellaterra que és la novena millor valorada. L'estació Cerdanyola-Universitat és la segona millor de Renfe en la dotzena posició total.
Pel que fa a les estacions de la nostra ciutat, la de Cerdanyola del Vallès de Renfe obté 6'14 punts en nivell de servei i 7'80 per l'adaptació a persones amb mobilitat reduïda, la de Bellaterra dels FGC assoleix 4'74 punts pel servei i 6'92 per l'accessibilitat i la de Cerdanyola-Universitat de Renfe aconsegueix 6'02 punts pel servei i 6'20 per la seva adaptació.
L'estudi de la Fundació RACC s'ha realitzat amb 700 enquestes d'acord a criteris com l'adaptació a persones de mobilitat reduïda, comoditat i freqüència dels trens, neteja de les estacions o tracte del personal i valora molt més la qualitat dels serveis dels FGC que els de Renfe, fet que ha provocat la crítica de la companyia ferroviària estatal que qüestiona l'objectivitat de l'informe. Les estacions més valorades pels usuaris segons l'estudi serien les de Sabadell-Estació, Sant Cugat, La Floresta, Rubí i Sant Quirze dels FGC i entre les 20 millors hi hauria un total de 13 estacions (nou dels FGC i quatre de Renfe), entre elles les 3 de Cerdanyola.
Pel que fa als serveis, FGC té un notable en netedat, senyalització i informació quan Renfe no passa del 6, els trens dels FGC obtenen un 8 i els de Renfe un 7'2, la puntualitat dels FGC mereix un 8'5 i la de Renfe un 6'7 i la principal diferència és en accessibilitat on els Ferrocarrils de la Generalitat assoleixen un 6'8 davant el 3'2 de la Renfe.
Segons Renfe, l'estudi no té en comte criteris com la utilització de les estacions o la seva distribució per línies a l'hora de realitzar l'informe ja que s'estudia l'estació del Garraf però no les de Sitges o Castelldefels que tenen 60 i 90 vegades més viatgers, respectivament, així com es fan moltes enquestes a la nostra comarca però no als dos Penedès o El Maresme. Renfe critica que es puntuï a la baixa l'accessibilitat de les seves estacions quan el 87'5 percent de la xarxa de rodalies estan adaptades total o parcialment a les persones amb mobilitat reduïda i assegura que les puntuacions de serveis com la neteja, l'actitud del personal o les condicions econòmiques són molt diferents a les que indiquen les enquestes realitzades periòdicament per la pròpia companyia ferroviària.