Lídia López Pinedo presenta el seu llibre Una vida a media luz. Mi cuento sin princesas ni dragones
1 de desembre de 2021 a les 10:17La veïna de Cerdanyola, Lídia López Pinedo, ha presentat el seu llibre Una vida a media luz. Mi cuento sin princesas ni dragones, un testimoni en primera persona d’una dona valenta que després del shock d’una diagnosi de ceguesa progressiva decideix esprémer tot el suc a la vida.
Audios
01-12-2021 Lídia López
L’obra de Lídia López Pinedo té trets autobiogràfics, reflexions i sentiments a partir de les seves experiències. L’acte el va presentar Meritxell Aymerich, activista de l’Associació Catalana per a la Integració de les Persones Cegues, que recordava una cosa tan elemental com fer notar que les persones cegues també poden ser grans lectores.
L'autora explica que el llibre ens parla d'una nena de 14 anys que comença a no veure bé i va de metge en metge, d’incertesa en incertesa, fins que als 23 anys li diagnostiquen una distròfia de cons i bastons que la conduirà a una visió molt baixa. Davant la situació d’haver de tirar endavant amb la nova situació o tancar-se per plorar la desgràcia, Lidia López va decidir tirar endavant, entrant a l’ONCE i iniciant una nova i rica vida.
Lídia López Pinedo va començar a treballar de telefonista, va marxar a Londres per aprendre anglès i amb 36 anys va aconseguir entrar a la Universitat Autònoma de Barcelona per llicenciar-se en publicitat i relacions públiques, obtenir el màster oficial de publicitat i relacions públiques i graduar-se en periodisme. Són fites importants que conviuen amb moments difícils que fan trontollar, com quan va haver de deixar de treballar al demanar la pensió per discapacitat o com quan va haver d’aprendre a utilitzar el bastó.
López Pinedo explica que "utilitzar el bastó marca molt perquè fa evident la ceguesa a tothom i molta gent, amb la millor intenció, s’ofereix per ajudar en actes quotidians i no sempre amb gaire tacte". L’autora creu que hi ha un gran desconeixement i que sempre cal preguntar si podem ajudar.
Una vida a media luz. Mi cuento sin princesas ni dragones, vol ser també "un homenatge a totes les persones que han passat per la meva vida i m’han ajudat a seguir endavant, perque és molt important poder disposar d’un entorn que defugi la sobreprotecció i ajudi a reforçar l’autoestima i la plena confiança en les pròpies capacitats".
La presentació del llibre Una vida a media luz forma part del programa del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2021 a la ciutat i que tindrà el seu acte central el proper divendres 3 de desembre, a partir de les 11 hores, a la plaça de l’Abat Oliba.