L’oposició en bloc rebutja la proposta del govern per a les pistes de tennis del riu Sec
1 de febrer de 2019 a les 13:49Cap regidor de l’oposició va donar suport a la proposta del govern de modificació de l’establiment de servei a la Zona Esportiva Municipal Riu Sec –les pistes de tennis i pàdel- que plantejava una concessió ampliada a 15 anys i amb més pistes com a sortida per a unes instal·lacions en degradació i que mai han entrat en servei.
Laura Benseny, regidora d’Esports, obria el debat recordant la història d’unes pistes de tennis construïdes entre els anys 2014 i 2015, però que es van lliurar amb mancances –com el subministrament elèctric- i la renúncia del Club de Tennis a la concessió de la seva gestió davant aquests problemes, cosa que, afirma Benseny, els va salvar de la fallida econòmica.
Benseny afirma que CompromísxC mai no ha considerat aquestes instal·lacions prioritàries, però que com estan fetes cal abordar la situació i que rescatar-les suposaria novament una inversió molt important de l’Ajuntament. La proposta del govern era fer una concessió passant el termini de 5 a 15 anys, que el concessionari corri amb el cost d’arranjament de les pistes, valorat en 100.000 euros, i ampliar el recinte amb 6 pistes més de pàdel i 2 de tennis per fer-lo rendible.
En aquest sentit, l’alcalde de Cerdanyola indica que hi havia tres opcions: donar utilitat a les pistes amb inversió pública, donar utilitat sense que li costi més diners a l’Ajuntament o deixar morir les instal·lacions i donar per perduda la inversió. Carles Escolà manifestava que si el plenari rebutjava la proposta suposava voler abandonar les pistes o que l’Ajuntament invertís més diners.
Cap suport de la resta del plenari
Cap grup es va mostrar d’acord amb el govern. El regidor no adscrit –que va ser l’únic que es va abstenir i no va votar en contra- manifesta que “s’ha d’endreçar l’equipament”, però Jordi Miró no veu clara la seva ubicació com “un nyap enmig d’un illot”.
Des d’ICV/EUiA, Maria Reina mostrava la seva estupefacció perquè el govern de CompromísxC no consideri prioritari les pistes i ara proposi més 8 més i que digui que vol municipalitzar i ampliï a 15 anys la concessió amb “un model d’empresa privada. Qui els ha vist i qui els veu!”, deia Reina.
Des del PDeCAT consideren la proposta “una fugida endavant” en moment electoral i considera poc creïbles les expectatives econòmiques per fer rendible la instal·lació. El seu portaveu, Josep Grau, indica que les pistes necessiten plena ocupació per ser viables quan ni amb tots els usuaris de la ciutat seria suficient i no es creïble que vinguin usuaris d’altres localitats que ja en tenen instal·lacions d’aquest tipus.
Altres grups van insistir en què hi ha altres equipaments esportius més prioritaris. El primer en destacar-ho va ser el portaveu del PP que recomanava al govern que “no es gastin més diners en pistes que no es necessiten i executin el que estava planejat al 2008: un nou pavelló i una piscina”. Manuel Buenaño criticava al govern que no hagi plantejat cap proposta sobre les instal·lacions abans, tot considerant que això ha deixat les pistes en mans d’incívics i lladres.
La regidora de C’s Sonia Rodríguez també destaca aquestes prioritats en equipaments i subratlla els informes desfavorables que acompanyen aquest expedient on considera que hi ha falta de transparència i de documentació. Rodríguez indica que les pistes no s'han d'ampliar i les existents cal "gestionar-les el millor possible".
Una tercera portaveu en reclamar el pavelló i la piscina va ser la d’ERC. Helena Solà considera que si s’amplien les pìstes de tennis i pàdel es posa en perill la construcció del pavelló per manca d’espai, cosa que nega la regidora d’Esports, i tot i reconèixer que la solució no és fàcil, no ha de ser l’ampliació d’unes pistes que ningú considera imprescindibles. A més, Solà critica la proposta per poc participada ja que no ha passat pel Consell Municipal d’Esports.
Cerdanyola Promocions i Pla d'Igualtat
Entre els temes que si es van aprovar destaca especialment la modificació dels estatuts socials de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions. La regidora de Finances, Contxi Haro, destaca que s'ha volgut adaptar els estatuts a la nova Llei de Contractacions amb l'objectiu de facilitar que l'empresa municipal gestioni més serveis afegits als que actualment presta amb els aparcaments públics i la zona blava. En aquest sentit, recorda que el govern va voler que gestionés les escoles-bressol municipals. Amb el vot contrari d'ERC i l'abstenció del PP es va aprovar el punt, on la portaveu d'ICV/EUiA, Maria Reina, va reclamar que s'estudiï l'encàrrec a Cerdanyola Promocions de la construcció d'habitatges protegits i d'emergència social.
Un altre tema aprovat, en aquest cas de forma unànime, va ser el Pla d'Igualtat de l'Ajuntament, una eina interna obligada per llei que la regidor de Polítiques d'Igualtat, Elvi Vila, remarca que compta amb una bona diagnosi i un calendari d'actuacions clar i que afavorirà l'accés a subvencions a l'Ajuntament.