Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Metges de Catalunya demana a Salut un plus salarial per als MIR que s’incorporin...
Metges de Catalunya demana a Salut un plus salarial per als MIR que s’incorporin a les plantilles durant la crisi del coronavirus

Metges de Catalunya demana a Salut un plus salarial per als MIR que s’incorporin a les plantilles durant la crisi del coronavirus

13 d'abril de 2020 a les 10:07

Metges de Catalunya (MC) reclama al Departament de Salut un complement salarial per als metges interns residents (MIR) d’últim any que s’incorporin a les plantilles mèdiques en plena pandèmia del coronavirus i desenvolupin les mateixes funcions que un especialista.

El sindicat fa aquesta petició després que el Ministeri de Sanitat hagi posposat per decret les avaluacions anuals de tots els MIR, i, en conseqüència, hagi prorrogat automàticament els seus contractes especials de formació, fins i tot, els d’aquells professionals que havien d’acabar el seu període d’aprenentatge aquest mes de maig per integrar-se als hospitals i centres d’atenció primària. Ara ho faran igualment, amb l’objectiu de reforçar els equips assistencials mentre duri l’emergència, però amb els mateixos contractes mileuristes de formació. 

El sindicat pretén que l’administració catalana “compensi l’activitat assistencial del personal en formació i valori la seva tasca de la mateixa manera que la d’un professional adjunt”.

Per a MC, l’esforç per aprovar aquest plus salarial permetria, a efectes pràctics, “equiparar les condicions laborals dels residents a les activitats que ja duen a terme per combatre els efectes del coronavirus” i, alhora, suposaria un “acte de justícia cap a les joves generacions mèdiques que, sovint, són tractades per les autoritats sanitàries com a mà d’obra barata per tapar les deficients polítiques de recursos humans”.

L’organització sindical se suma a la campanya #YoSíSoyEspecalista que els MIR d’últim any han endegat a les xarxes socials, "perquè les administracions sanitàries reconeguin l’esforç incansable que fan i corregeixin una decisió que consideren injusta i humiliant".