Municipals CDV. Joan Sánchez (Junts) aposta pel respecte a totes les propostes per assolir un consens de ciutat
16 de maig de 2019 a les 12:35Junts per Cerdanyola es presenta a les eleccions municipals com un equip de gent molt transversal, sorgit d'un procés participatiu ampli i divers, amb la ferma voluntat d'ajudar a articular acords per millorar la qualitat de vida de la ciutat. Junts per Cerdanyola no pactarà govern amb aquells qui atemptin contra la convivència a Catalunya però no posa cap línia vermella per pactar temes de ciutat, entenent que la ciutat som tots i s'han de respectar totes les propostes.
Audios
16-05-2019 Perfil personal de Joan Sánchez.mp3
El candidat a l'alcaldia per Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez Braut, que diu no sentir-se hereu de moltes de les coses del passat que puguin venir de CDC o PDeCAT, es proposa actuar als barris amb visió global de ciutat, entenent que problemàtiques específiques al marge, es tracta bàsicament d'una qüestió de qualitat de l'espai públic.
Sobre el desenvolupament del Centre Direccional, Sánchez Braut, ho veu com una gran oportunitat per atraure empreses, crear ocupació, resoldre problemes en matèria de transport públic i plantejar més habitatge públic, el que tot plegat ajudarà a afrontar el greu problema d'estancament demogràfic que pateix Cerdanyola.
Junts per Cerdanyola planteja la construcció de 120 habitatges protegits de lloguer durant el proper mandat. Un pla d'habitatge destinat a gent que ho necessita, com joves, gent grani famílies monoparentals, i construït amb participació privada allà on hi ha ferides obertes, con la zona de naus d'Aiscondel i Uralita, el que de retruc servirà per anar relligant la ciutat.
Joan Sánchez no creu que existeixi un problema greu de seguretat ciutadana, tot i que cal dotar com cal la plantilla de la Policia Local. Veu complicada una solució plenament satisfactòria per a tothom en el tema de l'oci nocturn i no és partidari de convertir les zones industrials de la perifèria en zones d'oci, citant l'exemple del que va ser la Zona Hermètica de Sabadell.
Junts per Cerdanyola es proposa reconduir les relacions amb Bellaterra negociant un nou conveni amb amplitud de mires vers les reivindicacions d'un barri amb ànima de poble que ha patit molts greuges. També es vol recuperar una bona relació amb la UAB, aparcant contenciosos i plantejant la construcció d'una residència estudiants al casc urbà i firmar convenis per esdevenir camp de proves de la innovació que genera la Universitat i el Parc de la Ciència.
Entre els equipaments a planejar hi ha un pavelló, una pista atletisme, un nou Ajuntament, una comissaria policia local, condicionar la nau d'Uralita per acollir serveis municipals, una hotel d'entitats, un auditori mitjà, una sala de concerts i el projecte de Parc Arqueològic de mà de la UAB i que podria esdevenir una zona potent que pot atreure turisme de cap de setmana i crear marca de ciutat.
Junts per Cerdanyola es manifesten contraris al crematori i volen esgotar totes les vies de diàleg amb el concessionari privat que té tot el dret a tirar endavant el contracte firmat, ja que en cas contrari s'hauria d'afrontar el pagament de costoses indemnitzacions.
Joan Sánchez, candidat de Junts per Cerdanyola, als estudis de Cerdanyola Ràdio
Perfil personal
Joan Sánchez té 50 anys i el dia 26 de maig, data de les eleccions estarà de celebració. És l’únic dels 10 candidats que ja sap segur que estarà de celebració aquell dia, perquè en farà 51. Casat amb l’Ana tenen una filla, l’Eugènia, família que no només li dona suport en aquesta nova etapa, sinó que està orgullosa que hagin confiat en ell per encapçalar aquest projecte.
De formació filòleg, ha fet de professor i també de periodista, sent director del Tot Cerdanyola en una llarga etapa de la seva trajectòria professional. ara es dedica a la gestió de comunicació d’empreses i entitats i, remarca, treballa a Cerdanyola i a peu de carrer.
La seva ciutat preferida és una eterna, Roma, i l’últim viatge que ha fet és a Londres. Allà és possible que hagi pujat al London Eye perquè li agraden els llocs amb vistes obertes. De Cerdanyola escull, per exemple, embadalir-se pujant dalt del Turonet o des de La Farigola.
Si Roma li agrada com a ciutat, també com a matèria literària. L’últim llibre que ha llegit en Joan Sánchez és Rubicón. Auge y caída de la República romana, volum escrit per Tom Holland, un d’aquests historiadors britànics que tant bé saben combinar el rigor històric amb una narrativa captivadora i que aquí explica les causes de la desfeta de la república romana que va donar lloc a l’imperi, una de les etapes més fascinants de la història universal.
Si li preguntes pel seu personatge històric preferit, tria un d’aquestes contrades: Ramon Llull per la seva condició de pioner de la llengua, la seva alçada com a filòsof, i també per ser un il·luminat amb un punt una mica grotesc.
Poc mitòman, es confessa eclèctic en gustos musicals que van des del rock de finals dels 60 dels Creedence Clearwater Revival, ja que entre les seves cançons preferides hi ha el Have you ever seen the rain amb que obriem aquesta semblançaa la ràdio, o el pop català, amb temes com el que, apunta, es sorprèn xiulant de tant en tant, el Pa amb oli i sal, dels Blaumut.
L’arròs a la cassola de la seva mare el torna boig, records de la vida que portes amb tu per molts anys que passin, com el dels avis i familiars que ja no hi són i que són el que més troba a faltar d’una infància que també li porta memòria entranyable d’una escola de la que recorda la calidesa d’un aula amb pocs alumnes. Amics que també és capaç de fer amb contrincants polítics, tema sobre el qual tira d’ironia per dir que conserven l’amistat tot i que els altres estiguin equivocats. Alguns segur que ja els va fer en l’època de Cerdanyola Debat, espai de reflexió sobre la ciutat que va funcionar als anys 90 i que forma part d’una de les experiències que li han marcat, com l’etapa de professor que et desvetlla realitats dures i et carrega de paciència per gestionar conflictes.
Admet que no és el més animalista de casa, però a casa en són molt, d’animalistes. No només tenen un llebrer, un gat, tres peixos i quatre agapornis,. sinó que són socis d’entitats com SOS Galgos o Can Bitxitus, però també de la Fundació Vicente Ferrer.
Si és eclèctic en gustos musicals, les seves sèries preferides també són ben diferents, des de la ciència ficció de Sense8 a dues produccions de gran èxit que enguany arriben al seu final. Una, sí, la que tots pensen, Joc de trons, i altra, una comèdia que ens ha fet estimar a un grup de científics una mica freaks.
Si Leonard i Sheldon tenen totes les xarxes socials possibles, Joan Sánchez utilitza Facebook i Twitter només per qüestions polítiques, una política que en general, ara mateix, li desagrada perquè hi ha poc raonament i massa tacticisme partidista que dificulten molt els grans consensos que ell creu que pot ajudar a bastir perquè és defineix com una persona dialogant, pacient i constructiva que li agrada entendre el perquè de les coses i dels altres punts de vista perquè cal reflexionar abans d’actuar. Deu ser per això que no suporta la supèrbia, la prepotència i la manca d’empatia, com tampoc la deshonestedat.
Reconeix que arrossega les preocupacions més del necessari i creu que pot ser un bon alcalde perquè el seu equip té Cerdanyola com a prioritat amb una proposta de canvi de paradigma de la ciutat per actuar a curt, mitjà i llarg termini.