Naufragi del CB Cerdanyola a Ripollet Foto: Carles Rosell

Naufragi del CB Cerdanyola a Ripollet

22 d'octubre de 2023 a les 22:28

Els verds perden el derbi per un contundent 83-68, tot i posar-se a només quatre punts dels locals al final del tercer temps. Un mal primer quart ha condemnat a l’equip de Bernat Elias que ha anat per darrere del marcador durant tot el partit

Les sensacions del Cerdanyola són preocupants. No tan sols per les estadístiques col·lectives i individuals, sinó pel mateix estat anímic dels jugadors cerdanyolencs. El conjunt de Bernat Elias és tot punt d'honor perquè ho intenta i no ho deixa d'intentar, però no li dona en els moments decisius dels partits. Aquesta vegada, els verds han perdut a domicili davant el CB Ripollet en un pavelló Joan Creus ple de gom a gom que superava els 500 espectadors. Els números del Cerdanyola parlen avui per si sols amb 83 punts encaixats (és l'equip de la lliga que més punts rep en contra) i amb un percentatge de triple molt pobre que no ha arribat al 25%. A més, en altres registres també han estat inferiors al rival com en el rebot i en els tirs lliures. Ara bé, la pitjor imatge ha succeït a l'últim quart quan tot l'equip s'ha desconnectat rebent un parcial de 15-3 en cinc minuts que ha fet que el derbi es decantés per als locals.

La intensitat dels dos conjunts s'ha fet notat en els compassos inicials del matx amb un intercanvi de cistelles a un costat i altre de la pista. El pivot Xavi Pagès, que debutava com a titular aquesta temporada, feia la seva tasca particular i aportava punts sota tauler que li servien al Cerdanyola per no desenganxar-se en l'electrònic, tot i que els blaus anotaven amb molta facilitat gràcies a l'encert d'Antonio Quiros, el millor jugador del partit amb 19 de valoració i 16 punts anotats. Un parcial de 10-3 en els últims tres minuts del primer quart ha fet que el Ripollet agafes un avantatge de deu punts insalvable per als visitants (27-17). A base de triples ho provaven els verds per reduir diferències, però no els hi entraven a jugadors com Pere Ruiz, Gerard Gómez o Genis Tena, avui molt desencertat amb només 6 punts anotats. En canvi, el capità cerdanyolenc sí que ha repartit assistències per aconseguir que el seu equip es posi a tan sols dos punts (36-34 min.17). Però novament el Cerdanyola ha patit un nou curtcircuit encaixant un parcial d'11-3 abans del descans.

A la represa, els verds han estat més agressius en defensa i han provocat pèrdues al rival que han provocat que el públic local es posés nerviós davant la reacció del Cerdanyola. Mateo Suárez ha estat el jugador més destacat d'aquest tercer quart recuperant pilotes i assistint als seus companys; de fet, ha estat el millor valorat dels visitants amb tres pilotes recuperades, sis assistències i onze punts. El base local Roger Vilanova, que venia de fer molt bones estadístiques en els anteriors partits, era qui agafava la responsabilitat del seu equip i qui fallava tant tirs de 2 com de 3 (4/12 en llançaments de dos punts i 0/2 en triples). Els cerdanyolencs han aprofitat el desencert de Vilanova per col·locar-se a quatre punts al final del tercer quart (57-53). Malgrat l'inici erràtic del conjunt de Bernat Elias, tot estava per decidir en els últims deu minuts. Però la possible remuntada se n'ha anat en orris amb un parcial de 15-3 en els primers cinc minuts i amb dues tècniques xiulades a Pere Ruiz i a l'entrenador Bernat Elias. A més, el Cerdanyola ja estava en bonus i els blaus s'han beneficiat dels tirs lliures. També la defensa dels visitants ha concedit més espais i Roger Vilanova, fins ara inèdit en el partit, no ha desaprofitat l'ocasió per engrossir els seus registres. Finalment, la diferència ha estat de 15 punts, i el Ripollet s'ha emportat el primer derbi d'aquest curs i suma la seva primera victòria a casa a la Supercopa.

Per contra, els de Bernat Elias continuen en dinàmica negativa i ja se situen onzens a la classificació amb un balanç d'una victòria i tres derrotes. L'enfrontament següent del Cerdanyola serà dissabte vinent a Guiera contra el Nou Basquet Olesa i serà un partit especial perquè es farà la presentació oficial de tots els equips del club un cop finalitzi el matx. Per aquest motiu, l'horari habitual de dos quarts de vuit canvia i el duel entre Cerdanyola i Olesa s'avança a les 18:15 en el que pot resultar una bona excusa per retrobar-se amb la victòria.

Fitxa tècnica:

CB Ripollet (83): Roger Vilanova (15), Manel Álvarez (12), Antonio Quiros (16), Luis Carlos Santana (9), Alejandro Sánchez (9) – cinc inicial – Roger Serra (2), Pol Brualla (12), David Ayuso (8), Ruben Cubiña (-), Ellsworth Jordan (2), Jordi Puig (-)

CB Cerdanyola (68): Genís Tena (6), Mateo Suárez (11), Xavi Pagès (12), Victor Medina (3), Gerard Gómez (10) – cinc inicial – Bernat Mesa (3), Pere Ruiz (3), Alejandro Rodríguez (14), Rangel Ramírez (5), Ismael Abu (-), Ivan Aranda (1), Eloy Blanco (-)

Parcials: 27-17 // 20-20 // 10-16 // 26-15

Arbitres: Alejandro Rodríguez Pacheco i Remi Tauler Bermudez.