Neix Hexascreen Culture Technologies
25 d'agost de 2005 a les 0:00L'empresa Hexascreen Culture Technologies és un dels darrers fruits de l’aliança entre grups d’investigadors del món universitari, amb participació de la UAB, i la indústria.
La nova firma és una spin-of acollida al programa d'innovació i creació d'empreses de la UAB i que neix de la iniciativa de grups d'investigació UAB, UPC, així com de la Fundació ASCAMM.
Hexascreen Culture Technologies s’ubicarà en el viver d'empreses de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB (VE3B). L'activitat de l'empresa se centrarà en el muntatge, venda i distribució d'equips per a l'anàlisi d'activitats químiques, físiques i biològiques, així com en la prestació de serveis d'investigació i assessorament en les àrees esmentades. Els mercats on s'aplicaran principalment els productes oferts són el farmacèutic, biotecnològic i biomèdic. Les activitats de l'empresa s'iniciaran en el mercat espanyol, mentre que a partir del segon any de vida aquestes s'expandiran a nivell europeu. L'estratègia de propietat intel·lectual contempla la cobertura del mercat espanyol i europeu, i conserva les prioritats als EUA i a Japó.
Els equips oferts per la companyia, minibioreactores amb la capacitat de controlar les condicions ambientals i seguir les activitats físico-químiques i biològiques que es produeixin en ells, tenen aplicacions en el desenvolupament de noves molècules i línies cel·lulars, permetent una major automatització, capacitat i qualitat d'experimentació.
Viver d'empreses a Can Fatjó
El conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà, presidia el passat 10 de juny i al Parc Tecnològic del Vallès (PTV) la inauguració del Viver d’Empreses de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El viver té la seva seu a la masia de Can Fatjó.
L'acte comptà amb la participació del rector de la UAB, Lluís Ferrer, i l’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, qui assegurava en el seu parlament que “la creació d’empreses de la UAB en el marc del PTV esdevé una senyal que posa de manifest les potencialitats del municipi de Cerdanyola, especialment quan s’estableix la col·laboració entre les administracions, per esdevenir un eix logístic i de referència com a ciutat del coneixement, la innovació i la recerca”.