L'Institut Banús aturarà una hora les classes com a protesta per la deficient cobertura d'internet

El professorat de l’Institut Banús farà una aturada de les classes el proper dilluns, 26 de setembre, de 13,30h a 14,30h com a protesta pel deficient accés a internet al centre, la qual cosa els impedeix “fer les classes planificades en les condicions normals i adients”.

L’assemblea de professors i professores ha emès un comunicat en el que expliquen que el  Departament d’Educació els demana avaluar la competència Digital i, per això, els va comunicar que al juliol del 2022 rebrien unes pantalles digitals per millorar la docència a les aules. No obstant això, amb el curs iniciat aquestes pantalles encara no han arribat.

Des de l’institut remarquen que el Departament, amb l’argument de l’autonomia de centre, no pot garantir que tots els projectors o el sistema d'àudio de les aules funcionin; “carregant de feina extra als equips directius”.

A més ,indiquen que Educació tampoc pot garantir l'accés a internet en tot l’institut i actualment no disposen  de connexió de qualitat a internet a la majoria dels espais del centre, i a d’altres ni tan sols n’hi ha, des de l’inici de curs “obligant-nos a usar les dades dels telèfons del professorat i de l’alumnat; mentre se'ns demana que fem formacions sobre xarxa i seguretat a internet quan no hi ha xarxa al centre”

El professorat manifesta que  aquesta situació els  impossibilita fer la tasca docent i el procés d’aprenentatge de l’alumnat, “atès que tenim tota la programació de les matèries orientada a l’ús de les noves tecnologies”.

Per això,       “davant la incoherència” han decidit aturar les classes dilluns amb l’objectiu “d’intentar cridar l’atenció del Departament d’Educació”.