Ocupen el rectorat de la UAB per demanar garanties d'igualtat dels alumnes en temps de Covid-19
22 de desembre de 2020 a les 9:20Alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ocupaven ahir el rectorat i han passat la nit convocats per la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) i pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) per reclamar al nou rector, Javier Lafuente, garanties d’igualtat en l’avaluació acadèmica per a tots els alumnes en temps de Covid-19. Així, entre les reclamacions d’aquests criteris d’igualtat, els ocupants reclamen la flexibilització dels terminis d’entrega, el dret a optar a una sola convocatòria o eliminar criteris per a presentar-se a les proves d’avaluació, entre d’altres qüestions.
Un nombrós grup d’estudiants ocupava el rectorat ahir al matí amb l’objectiu de paralitzar l’activitat i forçar al nou rector, Javier Lafuente, a acceptar les seves demandes. Els ocupants manifesten que van fer accions de bloqueig d’accés a l’edifici en grups de sis i mantenint les distàncies de seguretat sanitària. Després de mantenir la protesta tot el dia,¡ i mantenir reunions infructuoses amb l’equip de govern de l’Autònoma, els alumnes decidien passar la nit al rectorat. La setmana passada ja es va convocar una manifestació al campus que va finalitzar al rectorat de l’Autònoma.
Bon dia?| A la UAB seguim en lluita defensant els drets de tot l’estudiantat⚒
— SEPC UAB (@SEPC_UAB) December 22, 2020
??En breus ens tornem a reunir amb el Rector i el seu Equip.
? Reiterem: cal un model avaluatiu que s’adapti a les realitats de tothom #AlternativesJA pic.twitter.com/rgRihIaQcL
Els alumnes han lliurat als responsables de la UAB una carta en què denuncien que l’Autònoma no ha sabut estar a l’altura de la situació d'excepcionalitat provocada per la pandèmia perquè no ha ofert mesures d'adaptació i flexibilització adequades per la diversitat de condicionants que viuen els alumnes. En aquest sentit, els estudiants creuen que hi ha una nul·la flexibilització de cara a les avaluacions finals i asseguren que seran presencials malgrat haver realitzat més de la meitat del semestre acadèmic de forma virtual.
Els ocupants del rectorat demanen una docència presencial com a millor eina d’aprenentatge que compti amb mesures de seguretat com reducció de ràtios, renovació de l'aire i proves PCR per a tota la comunitat, denunciant que les classes són a distància però les pràctiques i exàmens són presencials.