Pasqual Maragall exposa les línies de la política de transferència tecnològica
21 de gener de 2005 a les 0:00El president de la Generalitat, Pasqual Maragall ha aprofitat la seva visita a Cerdanyola, concretament al PTV per presentar les línies bàsiques de la política de transferència tecnologica. En l'acte celebrat a l'auditori del PTV han intervingut també el director del CIDEM, Agustí Segarra i el conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé.
El president de la Generalitat ha assegurat que “s’està avançant pel bon camí en la internacionalització i la competitivitat amb una colla de sectors en els que s’ha d’invertir. Hem de tenir clar que nosaltres sols no podem fer res. Europa és molt gran i hem de buscar aliats. Per això ens agrada parlar d’euroregions. Tenim una àrea logística molt gran a Catalunya però ja no hi cabem i hem de mirar cap a Aragó, on sí hi ha espai per créixer. Evidentment hi ha assignatures pendents, com el tren d’alta velocitat, però ho tenim bé, tenim bons dissenys, unes condicions necessàries, un empresariat amb ganes de tirar endavant i una llarga experiència feta d’errors i encerts que ens serveix de bagatge".
El conseller Rañé ha parlat sobre la política industrial catalana que comença a desenvolupar el Govern de la Generalitat, “una política que aposta pel coneixement, fonamental per adaptar els sectors tradicionals del país als nous temps. La indústria del futur requereix d’uns entorns que no generin incerteses vers els canvis que s’endevinen i una decidida inversió de recursos. Hem entrat en un procés destinat a afavorir línies de recerca i desenvolupament i innovació empresarial, centrades sobre tot en les petites i mitjanes empreses”.
El director del Cidem, Agustí Segarra, ha apostat “per transferir el coneixement a l’esfera productiva de productes i serveis, buscant la interacció entre agents públics i privats, amb la tasca conjunta d’empreses, administracions i universitat i una especial atenció als sectors que s’obren als escenaris del futur, com l’aeroespacial, el biotecnològic o el relacionat amb les energies renovables”.
El Govern de la Generalitat treballa en la creació d’una xarxa de centres tecnològics creats a partir de la demanda empresarial i orientats a desenvolupar projectes de recerca aplicada i una xarxa de centres de difusió tecnològica orientats a oferir serveis tecnològics i formació a les empreses. L’objectiu, cara al 2008, es augmentar la despesa en inversió en recerca i desenvolupament del 1’38 percent del PIB de l’any 2003 fins al 2’20 percent i la inversió en recerca, desenvolupament i innovació empresarial dels 2’42 percent del PIB de l’any 2003 fins al 5’12 percent .