Permanència aconseguida

9 de maig de 2022 a les 11:02

El Cerdanyola FC es manté una temporada més a la Lliga Preferent després de vèncer per 3-2 al CF Pallejà i finalitzar la fase de permanència en tercera posició amb 8 punts.

Els gols de Mònica Brañas, Claudia Lázaro i Andrea Granados van servir per contrarrestar els de Salomé Navalón i Mireia Lluch d’un Pallejà que no va posar les coses fàcils tot i arribar salvat a l’última jornada.

El Municipal de la Bòbila-Pinetons era l’escenari d’un partit clau pel Cerdanyola FC si volia mantenir-se un any més a la Lliga Preferent. La consigna per les verdes era clara: guanyar a Pallejà sí o sí per no dependre del matx que jugaven tres més tard Andorra i Llerona al país veí. El rival de les vallesanes arribava a l’última jornada amb els deures fets, però amb l’ambició d’aconseguir una nova victòria en el seu caseller i revenjar-se del 0-4 que van encaixar del partit de la primera volta, fet que obligava a les de Toni Pascual a deixar-se la pell per assolir els 3 punts.

El matx va començar amb el Cerdanyola tenint el domini de la pilota i generant perill a la porteria rival, sobretot mitjançant els xuts llunyans. Tot i aquest domini inicial de les verdes, qui va donar el primer ensurt va ser el conjunt d’Issam El Azzouzi al minut 19, després de que Carla Bartolomé cometés un penal sobre Núria Soriano i que, posteriorment, va transformar Salomé Navalón. Tot i el 0-1, les vallesanes no van baixar els braços i van contrarrestar aquest cop dos minuts més tard amb el gol de Mònica Brañas a la contra. La remuntada es va completar amb el gol de Claudia Lázaro al minut 28, amb una bona jugada personal dins l’àrea. Al tram final del primer temps, les del Baix Llobregat van buscar el 2-2 abans del descans, però un Cerdanyola ben ordenat va evitar-lo i els va permetre arribar al final dels primers 45 minuts amb el resultat de 2-1.

A la represa, les verdes van ampliar distàncies als primers instants del segon temps. Al minut 52, Andrea Granados va rebre una bona passada en profunditat per batre per sota el cos Marta Roldán, suposant així el 3-1 en el marcador. Els minuts següents, les locals es van fer amb el control de la pilota i intentar neutralitzar els intents del rival per ficar-se en el matx. Quan semblava que la victòria no s’escapava, el gol de Mireia Lluch al minut 84 va posar més picant al tram final de l’encontre, mitjançant un xut des de fora l’àrea i col·locant així el 3-2 en el lluminós. La última del partit la va tenir el quadre vermell, amb una falta centrada al segon pal que Cristina Donaire va rematar a l’exterior de la xarxa. Després de molt patir, les verdes van aconseguir endur-se un triomf molt treballat i de vital importància per 3-2.

Gràcies a aquest resultat, el Cerdanyola aconsegueix la permanència després d’acabar en la tercera posició amb 8 punts i ja pensa en la temporada vinent, que per tercer any consecutiu tornarà a ser la Lliga Preferent.

Fitxa tècnica

Cerdanyola FC (3): Segu; Eybis Medina (Andrea Barbero 87’), Nuria Rivas, Andrea Blázquez, Itziar López; Claudia Lázaro, Carla Bartolomé, Mariam Sarhani; Andrea Granados (Noemí Poyato 78’), Mònica Brañas (Carla Collado 72’), Núria Ortega.

CF Pallejà (2): Marta Roldán (Laia Puiggal 46’); Cristina Romero, Salomé Navalón, Marta Fernández, Virginia Casado; Ariadna Perea (Paula Terron 46’), Nerea Chaves (Marta Bonastre 46’), Mireia Lluch; Marta Vilar, Núria Soriano (Jasmina Alarcon 75’), Cristina Donaire.

Gols: 0-1 Salomé Navalón p. (19’), 1-1 Mònica Brañas (21’), 2-1 Claudia Lázaro (27’), 3-1 Andrea Granados (52’), 3-2 Mireia Lluch (84’).

Amonestacions: Carla Bartolomé (17’), Andrea Blázquez (18’) i Toni Pascual (80’) pel Cerdanyola FC i Salomé Navalón (38’) i Abderrahime Haddouch (58’) pel CF Pallejà.