Presenten una una guia de conciliació de vida laboral i personal a la comarca
3 de desembre de 2007 a les 0:00La “Guia de Conciliació de la vida laboral i personal”, elaborada pel sindicat UGT i pel Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental s'ha presentat com un exemple de les noves línies d’actuació per la promoció de la conciliació i els nous usos del temps. Aquesta guia és una de les tres publicacions que s’han elaborat en el marc del de les accions del projecte EQUAL-IMPACTEM.
La presentació va comptar amb la presència de Manel Pérez, president delegat del Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental; Josep Sancristòfol, coordinador de la Delegació Territorial d’UGT, al Vallès Occidental; i Carles Rué, tècnic de l’Àrea Externa d’UGT del Vallès Occidental.
Nous models de gestió dels recursos humans
La Guia per promoure la conciliació de la vida laboral i personal pretén promoure nous models de gestió dels recursos humans que permetin una millor conciliació de la vida laboral i personal. La publicació neix de la voluntat d’aportar alguns elements de reflexió, tant a l’empresa com a les persones treballadores, sobre les necessitats creixents de la societat de portar a terme una adaptació positiva als canvis socioeconòmics, canvis que estan remodelant els sistemes de funcionament en l’àmbit laboral i personal de les persones.
Amb aquest objectiu, la Guia s’articula sobre dos eixos fonamentals: elements i processos necessaris per a posar en marxa pràctiques de conciliació, i una anàlisi dels àmbits possibles d’intervenció (exemples de pràctiques d’harmonització entre les esferes privada i pública). Així, al llarg de deu fitxes, la Guia proposa elements de reflexió i propostes, presentant alhora els beneficis que la seva aplicació pot comportar en l’àmbit laboral. Com a suport als continguts, a cada fitxa s’han incorporat unes vinyetes que mostren una experiència de conciliació lligada a les activitats laborals i personals que es poden desenvolupar durant un dia.
Aquesta publicació s’afegeix a la Guia per a la introducció de la perspectiva de gènere, que va ser presentada formalment el 5 d’octubre i liderada la seva elaboració per l’Institut Català de les dones. D’altra banda també es troba en la seva fase de finalització l’elaboració de la Guia de la formació a l’àmbit laboral, que, liderada per CCOO, pretén sensibilitzar sobre la importància de la formació contínua com a eina de millora de la competitivitat empresarial.
El projecte EQUAL IMPAC-TEM VALLÈS
Aquest projecte té com a finalitat millorar les oportunitats d’ocupació en les petites i mitjanes empreses de la comarca en igualtat de condicions entre homes i dones, mitjançant el foment de noves formes d’organització del treball, la modernització de la gestió empresarial i la promoció de l’aprenentatge permanent. Actualment aquest projecte es troba en la seva fase final i es complementa en aquest últim període amb el conjunt d’actuacions dirigides a la transferència i difusió de bones pràctiques (experiències, coneixements i productes) desenvolupades en el marc del projecte.
El projecte ha permès la creació d’un equip de prospecció, format per professionals d’administracions locals i organitzacions empresarials, que van identificar les necessitats de 1.400 empreses. S’ha portat a terme la preparació i qualificació d’una trentena de tècnics de les entitats participants i de la mateixa manera s’ha fet formació a unes 600 persones responsables de la gestió empresarial.