Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Primeres reaccions a Cerdanyola davant la sentència del Suprem amb concentració...
Primeres reaccions a Cerdanyola davant la sentència del Suprem amb concentració convocada a la tarda

Primeres reaccions a Cerdanyola davant la sentència del Suprem amb concentració convocada a la tarda

14 d'octubre de 2019 a les 10:08

La sentència del judici del Procés al Tribunal Suprem amb condemnes de 9 a 13 anys per sedició els nous líders empresonats -Junqueras, Romeva, Turull, Bassa, Forcadell, Forn, Rull, Cuixart i Sànchez- ha provocat la convocatòria d’una concentració de protesta a les 19.30 hores a la plaça de Francesc Layret.

De moment aquesta és la principal mobilització prevista a la nostra ciutat després que la protesta dels estudiants de la UAB es vehiculi a través de la crida del Tsunami Democràtic a participar en les mobilitzacions de Barcelona. Alumnes de la universitat cerdanyolenca han abandonat les classes, es concentren a la plaça Cívica del Campus i des d’aquí es traslladen a la Ciutat Comtal, on les columnes estudiantils s’han convocat a les 13 hores a la plaça de Catalunya.

No obstant això, també hi ha alumnes que han afirmat haver estat obligats a abandonar les aules a la UAB:

Convocatòria a la ciutat

El Comité de Defensa de la República de Cerdanyola ha convocat a les xarxes socials la concentració de protesta d’aquesta tarda a les 19.30 hores davant l’Ajuntament de la ciutat. El CDR local convida els manifestants a portar material per fer soroll amb el lema “Que se’ns escolti” i anuncia que s’encartellaran els carrers de la ciutat amb cartells contra la sentència. 

La reacció dels partits

Els partits polítics sobiranistes de Cerdanyola fan una crida a participar en aquesta concentració i mostren indignació per la sentència del Suprem. Així, Esquerra Republicana de Catalunya parla de que la condemna als 9 líders polítics d’avui es fa perquè “perquè no poden condemnar tot un poble”. Per a Esquerra, “la democràcia a l'Estat espanyol ha mort i la República Catalana és irreversible”.

Guanyem Cerdanyola ha retuitejat la convocatòria de concentració d'aquesta tarda a les 19.30 hores i un altre que fa una crida a la ciutadania a preparar-se per a la mobilització "perquè en una situació d’injusticia insostenible, la resposta de desobediència civil i lluita no violenta ha de ser imparable".

Des de Junts per Cerdanyola han fet una publicació recordant la pancarta que es va col·locar el passat mandat a la balconada de l'Ajuntament demanant la llibertat dels presos avui condemnats i amb el missatge "Quina injustícia, quina tristor i quina ràbia. No defallirem".

 

 

Les condemnes

La pena més alta per un delicte de "sedició en concurs medial" a més d'un delicte de malversació de fons públics correspon a l'exvicepresident del govern i líder d'ERC Oriol Junqueras, 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació absoluta, seguida de la condemna als  exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, amb penes de 12 anys de presó i 12 d'inhabilitació absoluta.

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha estat condemnada a 11 anys i 6 mesos de presó, i 11 anys i 6 mesos d'inhabilitació absoluta per sedició -sense malversació, a l'igual que la condemna als exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull que és de  10 i 6 mesos de presó i el mateix temps d'inhabilitació absoluta també per sedició.

Per la seva banda, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez a 9 anys de presó per sedició i el mateix temps d'inhabilitació absoluta.

Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila, els exconsellers que no estaven en presó preventiva, els han condemnat a per desobediència a penes d'inhabilitació especial d'un any i 8 mesos i a pagar una multa de 60.000 euros cadascun.

Galeria d'imatges