Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Prorrogat el contracte de gestió de les escoles bressol amb el compromís d'una d...
Prorrogat el contracte de gestió de les escoles bressol amb el compromís d'una decisió sobre el moel definitiu en un any

Prorrogat el contracte de gestió de les escoles bressol amb el compromís d'una decisió sobre el moel definitiu en un any

26 de juliol de 2019 a les 11:01

A contracor el plenari aprovava la cinquena pròrroga del contracte de gestió de les escoles-bressol municipals Cordelles -a l’empresa Progess- i Montflorit -a l’empresa Cavall de cartró- emplaçant-se a un debat profund sobre el model de gestió definitiu, si directe o indirecte, durant el pròxim any.

El regidor d’Educació, David González, reconeixia que “no agrada parlar d’una cinquena pròrroga d’un servei rellevant, però és l’única opció viable si es vol prestar servei amb data 1 de setembre” a les dues escoles afectades. González manifesta el compromís del govern municipal  a treballar per aprovar una solució definitiva i consensuada sobre el model de gestió de les escoles bressol” al llarg del pròxim any.

La portaveu d’ERC, Helena Solà, anunciava l’abstenció del grup per facilitar l’inici de curs, però assegurant que “és vergonyós haver d’arribar a una cinquena pròrroga” i advertint que Esquerra “no es tornarà a abstenir” en una sisena pròrroga.  Solà destaca l’aposta clara d’ERC “per una gestió directa perquè no es pot fer negoci amb educació ni sanitat, pilars fonamentals” de la nostra societat, cosa, indica, que el PSC “hauria de compartir“.

També s’abstenia Ciutadans. La portaveu de la formació taronja, Sonia Rodríguez, indica que no són “dogmàtics” i que al llarg de l’any els grups defensaran models diferents, però també manifesta “que l’actual s’ha demostrat exitós i té una gran acceptació de les famílies”, però que és millorable. Rodriguez indica que cal millorar les condicions laborals de les plantilles, baixar preus, introduir l’anglès i augmentar hores de canguratge, entre d’altres elements.

La portaveu d’ECP, Pilar Adell, també s’abstenia, perquè la pròrroga és necessària per iniciar el curs amb normalitat, però assegurant que ECP vol un estudi seriós sobre la municipalitzacio de la gestió de les escoles-bressol.

A favor de la proposta

Votaven a favor de la proposta de la pròrroga Junts i PP. Joan Sánchez, de Junts, destacava que no hi ha més opció que prorrogar el contracte, però remarcant que és la darrera oportunitat per decidir de forma definitiva el model de gestió. El portaveu popular, per la seva banda, indica que “el que funciona, és millor no tocar-lo” i Manuel Buenaño afirma que el servei de les escoles-bressol funciona. El regidor popular recomanava al govern que no toquin el model i preparin una licitació de gestió indirecta.

L’únic grup que votava en contra era Guanyem, després d’haver intentat en diverses ocasions des del govern en el mandat passat aprovar la municipalització de la gestió a través de l’empresa pública Cerdanyola Promocions. Ivan González acusava al govern de no ser clars sobre el model de gestió que volen i assegurava que s’haurien abstingut “si haguessin dit que fan la pròrroga per treballar la municipalització” però recordava que el PSC en el mandat passat apostava per la gestió privada.

Un altre tema aprovat, en aquest cas per unanimitat, afectava també les escoles-bressol. Es tracta de la reclamació a la Generalitat de les seves obligacions legals i pactades en matèria de contribució al finançament corresponents als quatre cursos que van dels anys 2015-16 al 2018-19. Aquest tema ja va portar al TSJC a la Generalitat amb una sentència, ferma, que la condemnava a abonar 1.300 euros per alumne davant una reclamació en relació als cursos que van des de l’any 2012-13 al 2014-15 per l’incompliment dels compromisos que resulten de l’acord marc entre l’Administració autonòmica i les entitats municipalistes.

En altres temes es va aprovar la determinació del 4 de maig i l’11 de novembre com a festivitats locals, corresponents al Roser de Maig i Sant Martí, respectivament, i la personació de l’Ajuntament en un nou contenciós-administratiu plantejat davant els tribunals per la Federació d’Handbol en referència a la liquidació del període d’intervenció municipal del PEM Guiera.