Prudent optimisme al Parc Taulí
5 de maig de 2021 a les 8:16El cap de malalties infeccioses de l’hospital del Parc Taulí, Manel Cervantes, mostra un optimisme prudent amb les últimes dades d’evolució de la pandèmia. Cervantes explica que totes les dades milloren, però encara amb xifres molt altes, i cal no oblidar que la pandèmia és mundial i que els contagis de països llunyans també ens afecten.
El cap de malalties infeccioses de l’hospital de referència de Cerdanyola considera “evident que estan millorant les dades amb menys ingressos i menys pacients greus a les UCIs “ i apunta que “la previsió és que segueixi millorant”, però recorda que aquesta situació es dona encara amb xifres altes de contagi en què cada setmana es diagnostica a la zona del Taulí entre 600-700 pacients.
El doctor Manel Cervantes subratlla que en tot cas hi ha dos punts d’optimisme objectiu: ja que ara arriba una etapa de l’any amb més calor i això suposa que “passarem més temps a l’aire lliure i amb menys exposició al virus” i amb més vacunació entre la població.
La gent ha d'estar tranquil·la amb les varietats, inclosa la de l'Índia
No obstant això, Cervantes insisteix que no s’ha d’oblidar que la pandèmia és mundial i que hi ha països amb molta població que nivells molt alts de contagi i això ha de preocupar també a casa nostra perquè el virus no té fronteres i no és cert que si tanquem aeroports no ens arribarà.
El doctor Cervantes manifesta que les diferents varietats del virus han preocupat molt, però indica que “no s’ha constatat una major gravetat ni manca de resposta a la immunitat” ja sigui per haver passat la malaltia o per haver estat vacunat, ni tan sols en el cas de la varietat de l’Índia, on el que, afirma, “està fallant és l’estructura hospitalària”. Cervantes apunta que la gent està morint en tant alt número a l’Índia “perquè no hi ha oxigen”, no perquè hi hagi molts contagis. El cap de malalties infeccioses del Parc Taulí manifesta que els professionals han de fer un seguiment acurat, però la ciutadania ha d’estar tranquil·la.
Cervantes creu que el ritme de vacunació encara és lent, tot i que destaca com a positiu que als hospitals s’estigui vacunant especialment a persones de col·lectius vulnerable. El cap de malalties infeccioses del Taulí insisteix que la polèmica de les marques de vacunes és molt mediàtica, però no científica, i que el que té més risc és no vacunar-se. Cervantes és taxatiu: “vacuna? La primera que arribi i quan més aviat millor.
Ver esta publicación en Instagram