PSC i ECP acorden un model de gestió directa de les escoles-bressol municipals
15 de setembre de 2022 a les 23:26El Partit dels Socialistes de Catalunya i En Comú Podem han acordat un model de gestió directa de les escoles-bressol municipals -Montflorit, Cordelles i Turonet-, a través de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions, que es presentarà a l'aprovació del Consistori al Ple de l'Ajuntament de setembre. Actualment, el model de gestió és indirecte amb titularitat municipal i gestió a càrrec d’una empresa externa.
El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP) han acordat un model de gestió directa de les escoles-bressol municipals -Montflorit, Cordelles i Turonet-, a través de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions, que es presentarà a l'aprovació del Consistori al Ple de l'Ajuntament de setembre. Actualment, el model de gestió és indirecte amb titularitat municipal i gestió a càrrec d’una empresa externa.
Subrogació de personal i desenvolupament de l'empresa municipal
La proposta contempla l’entrada en vigor del nou model de cara al pròxim curs 2023-24 amb la subrogació de tot el personal de les tres escoles-bressol municipals -Montflorit, Cordelles i Turonet- amb les actuals condicions laborals i el desenvolupament de l’estructura de l’empresa municipal, Cerdanyola Promocions, amb personal administratiu, jurídic i de coordinació/direcció educativa.
El portaveu municipal del PSC i regidor d’Educació, David González, considera que aquesta situació suposa un punt d’inflexió per a l’empresa municipal que fins ara s’havia encarregat de la gestió de la Zona Taronja -anteriorment la Zona Blava-, els aparcaments soterranis i el servei de grua. En aquest sentit, Pilar Adell, regidora d’En Comú Podem, subratlla que Cerdanyola Promocions ha de ser un vehicle per potenciar polítiques en benefici de la ciutadania que, a més, serveixin per rejovenir la ciutat, amb iniciatives en relació a l’habitatge o d’escolarització.
La gestió directa de les escoles bressol municipals no suposaran un augment important de la despesa per a l’Ajuntament, segons apunta David González, que manifesta que la diferència de cost és d’uns 20.000 euros, mentre que les famílies usuàries no es veuran afectades pel canvi.
Pel que fa al finançament, González recorda que la subvenció de la Generalitat per a sufragar la gratuïtat de P2 ha estat insuficient i ha obligat a l’Ajuntament a fer un esforç econòmic suplementari, mentre Pilar Adell afegeix que si es mantenen les previsions de potenciar la gratuïtat a la resta de cursos d’educació infantil durant els pròxims anys sense una subvenció adequada per part de la Generalitat acabarà “per ofegar als Ajuntaments”.
Educació pública de qualitat
Des d’En Comú Podem, la seva portaveu municipal, Cecilia Collado, subratlla que el seu grup sempre ha intentar construir consensos sobre temes de ciutat, entre els quals una educació pública de qualitat sempre ha estat una prioritat. Per això, afirma Collado, aquest acord suposa un avenç molt important que suposa també un estímul per a les polítiques feministes. Collado indica que la gestió pública del tram 0-3 anys de l’educació és especialment rellevant en temps d’una crisi llarga i precarietat laboral.
El canvi de model a les escoles-bressol municipal depèn ara de l’aprovació en el Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola del pròxim 29 de setembre i des del PSC i ECP esperen que la proposta compti amb suport majoritari dels altres grups municipals, als quals s’ha presentat la proposta i han fet una valoració inicial, afirmen, positiva.