Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Rebutjades les mocions contra l'actuació de Rubianes i de condemna al desallotja...
Rebutjades les mocions contra l'actuació de Rubianes i de condemna al desallotjament de La Trinxera

Rebutjades les mocions contra l'actuació de Rubianes i de condemna al desallotjament de La Trinxera

30 de març de 2007 a les 0:00

Dues mocions protagonitzaven el debat final al ple: una del Partit Popular en contra de l’actuació de Pepe Rubianes al pavelló de Can Xarau i la segona del PAS reclamant la condemna del desallotjament del Centre Social Okupat La Trinxera.

El regidor del PP, Anselmo Martín, reclamava que no es permeti l’actuació de Rubianes a espais municipals i que es retiri qualsevol tipus de subvenció a l’espectacle a causa de les declaracions de l’actor al programa de TV3 El Club sobre la unitat d'Espanya, realitzades el passat 20 de gener de 2006, per considerar-les "grolleres i ofensives contra molts ciutadans" de Cerdanyola.. La moció fa referència a unes declaracions en què l'actor afirmava "que se metan a España en el puto culo a ver si les explotan los huevos".
 
La regidora de Cultura, Consol Pla, explicava que l’acte no es subvencionat, ja que l’actor cobra segons el taquillatge que realitzi amb un muntatge, d’altra banda, molt auster ja que es tracta d’un monòleg. Pla recorda que hi ha llibertat d’expressió i que tothom té el dret de triar si assisteix a l’espectacle o no.
 
La resta de grups van votar en contra de la moció.
 
El PP presentava també una bateria de preguntes entre les que destacava una en relació a la superfície dels abocadors de la Plana del Castell. Segons els regidors populars, el govern municipal va mentir a l'afirmar al Ple que els abocadors ocupaven 11 hectàrees i que el de Can Planas ocupa 3’8 hectàrees quan, segons l'estudi geotècnic, només el de Can Planas ocupa 25. El regidor de Territori, Rafael Bellido responia que l’abocador de Can Planas ocupa 25 hectàrees amb els  terrenys amb runes i inerts, però que l’abocador de residus especials ocupa 3’8 hectàrees.
 
Rebuig a la moció sobre La Trinxera
 
La moció del PAS sobre el desallotjament de La Trinxera comptava amb el suport d’un grup de membres del col.lectiu ocupa de la ciutat que van desplegar una pancarta amb el lema “Per l’alliberament de la Cultura. Prou desallotjaments”. El regidor José Luis Costa reclamava que el Ple de l’Ajuntament condemnés el desallotjament de la casa ocupada del carrer de la Misericordia perquè “priva a diferents sectors de la població a seguir creant i desenvolupant diferents activitats de caire social i cultural”. Segons Costa, La Trinxera feia una tasca social i cultural molt important d’acord a valors com la solidaritat, el pacifisme i la cultura lliure, popular i gratuita.
 
La moció era rebutjada per la resta de grups –tot i que  el regidor d’ICV/EuiA Josep Balcells es va abstenir-,  Costa, en el torn de precs i preguntes, reclamava que els grups expliquessin el seu vot.
 
Josep Sellarés, d’ERC, afirmava estar d’acord amb alguns pùnts de la moció, però indicava que barrejava molts aspectes que la feien imposible de votar a favor. Sellarés oferia el local d’ERC per abordar aquesta qüestió i instava al col.lectiu ocupa a tractar el tema amb el partit republicà i reclamar-li un posicionament per escrit.
 
L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, recordava que la institució municipal ha de complir les regles del joc de l’Estat de Pret i, per tant, no es podia aprobar la moció.
 
Els representants del col.lectiu ocupa criticaven durament aquest posicionament dels grups polítics ja que consideren que, si bé la institució està obligada a complir la llei, també es podria posicionar "en favor de la joventut". Destacaven que no farien preguntes perquè es respondria "amb mentides" i reclamaven també que s’investigui més l’incendi de La Ramona, la casa del carrer de Sant Ramon, perquè va ser "un intent d’homicidi". En aquest sentit, preguntaven si l'actuació municipal hagués estat la mateix en cas de tractar-se d'una seu política, i l'alcalde va respondre que hauria estat exactament la mateixa.
 
Els representants del col.lectiu okupa van afirmar que l'actuació al Ple era "vergonyosa" i reclamaven espais de participació i expressió ja que no es consideraven representats al Consistori.
 
Queixes dels comerciants de Bonasort
 
Una altra queixa feta pública al ple va ser la de l’associació de comerciants de Sant Antoni-Bonasort  que remarquen que donen suport a la remodelació urbanística a la zona però insisteixen que les obres han agreujat una situació "d'aïllament, inseguretat, brutícia i problemes de trànsit" que han posat en perill els llocs de treball de 900 famílies. Els comerciants es consideren discriminats respecte altres zones del municipi perquè no hi ha places d’aparcament en zona blava i reclamen l’habilitació d’una vintena d'estacionaments de rotació en superfície.
 
L’alcalde va afirmar que un cop acabin les obres, que estan a la recta final amb la inauguració demà, dissabte, de l'aparcament de la plaça de la Constitució, seria el moment d’abordar amb els comerciants les mesures a aplicar, mentre i la regidora de Promoció Económica, Consol Pla, va manifestar que ja hi ha el projecte de creació de 23 places de zona blava i que només s’ha de decidir si s’aplica o no. El portaveu socialista, José Miguel Moreno, plantejava que les places d el'aparcament subterrani que no s'hagin venut es podrien destinar a rotació de manera provisional, mentre el regidor de Serveis Generals, Santiago Cayuela, li recordava que el pàrking no està preparat per això perquè els veïns de la zona demandaven un aparcament per a residents i no de rotació.
 
L’alcalde va dir, aleshores, que es tracta d'un tema obert i per concretar i que si algun grup municipal té una proposta en ferm sobre què s’ha de fer, pot presentar la seva proposta al Ple de l’ajuntament.
 
 
 

Galeria d'imatges