Recordant com es vivien les nits a ca n'Oliver en temps dels ibers
12 de juliol de 2023 a les 11:42El Museu d’Història de la ciutat i el Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola (CRAC) organitza aquest dissabte, 15 de juliol, una nova edició d’Una nit en un poblat ibèric, una forma diferent de visitar el poblat de Ca n'Oliver i de recordar com vivien els seus pobladors.
L’activitat, que requereix d’inscripció prèvia, s’inicia una breu visita a l'exposició permanent Cerdanyola, terra d’ibers per parlar de la nit, del cel i dels animals nocturns. Després els participants caminaran pel poblat a les fosques fins als edificis reconstruïts, on els antics habitants de ca n’Oliver, en Bilos i na Betinin, protagonitzaran una visita teatralitzada, per finalitzar amb un petit refrigeri a la terrassa del museu.
La participació en aquesta iniciativa, oberta a majors de 10 anys, requereix d’inscripció prèvia enviant un correu electrònic a museucanoliver@cerdanyola.cat o trucant al telèfon 93 580 45 00 informat del nom, un telèfon de contacte i el nombre de persones que participaran en l'activitat.
La visita s’iniciarà aquest 15 de juliol, dissabte, a les 21 hores.
El Museu i Poblat de ca n'Oliver
El Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver formen un conjunt patrimonial singular en l'àmbit de la recerca, la formació i la difusió de la cultura ibèrica a Catalunya. Situat en el cim d'un dels turons de la serra de Collserola que mira al Vallès, Ca n'Oliver és la seu principal del Museu d'Història de Cerdanyola i l'espai des d'on es desenvolupen projectes i programes de recerca, protecció i difusió del patrimoni cultural de Cerdanyola amb l'objectiu de fer-lo accessible a tothom.
Ca n'Oliver forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, de la Ruta dels Ibers i, des del 2012, és un dels museus de capçalera de la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya.
Els treballs de recerca continuats, l'exposició permanent del Museu, els més de 2.000 m2 de les restes arqueològiques museïtzades, els tres edificis ibèrics reconstruïts i un ampli ventall d'activitats adreçades a tota mena de públic permeten al visitant descobrir la cultura ibèrica i apropar-se a l'arqueologia com a ciència que ens permet reconstruir el passat. Les exposicions temporals i altres propostes vinculades a la història i el patrimoni local reflecteixen la riquesa cultural de Cerdanyola.