Remuntada i primera plaça Foto: Nuria Puentes

Remuntada i primera plaça

23 d'abril de 2023 a les 18:39

El CB Cerdanyola, que va arribar a perdre per 20 punts, s’enduu una victòria molt important davant el Barberà per 85 a 78 i es manté com a líder en solitari del grup 3

Partit vibrant que s’ha viscut al municipal Guiera en la jornada 23 de las fase prèvia del grup 3 de Copa Catalunya. El matx enfrontava al primer de la classificació, contra el tercer, i si el Baricentro Barberà guanyava al Cerdanyola (depenent del bàsquet average), els locals podien perdre la primera plaça; per aquest motiu, l’afició dels verds sabia de la importància del partit i ha omplert el Guiera de gom a gom.

El duel va començar molt bé pels interessos dels locals, on els tirs van entrar des del principi, sobretot des de la línia de tres, i van acabar el primer període amb avantatge al marcador per 29 a 23. Però el que semblava que seria un partit igualat i controlat pel Cerdanyola, es va anar al terra en un tres i no res en el segon quart on els homes de Jordi Cornellà es van encallar en atac i on només van anotar nou punts, i els visitants, sobretot de la mà de Marc Bataller que va acabar amb 16 punts, i Christian González que va finalitzar amb 13, estaven inspirats des del triple, i es va arribar al descans amb resultat de 38 a 47.

Al tercer quart, tot i que el Cerdanyola volia escurçar diferències, cada parcial que feia es veia contrarestat pel Barberà, que sota la tutela de Sergi Guàrdia, que va acabar el partit amb 18 punts, va posar el seu equip amb la màxima diferència de 20 punts (41-61), però els locals van reaccionar en els últims minuts gràcies a la defensa per posar els 56 a 65 al marcador.

Finalment, en l’últim període, el de la remuntada, van aparèixer dos jugadors amb nom propi pel Cerdanyola: Carlos López i Àngel García, que amb 27 i 20 punts respectivament, van ser claus per que el Cerdanyola sumés la victòria número dinou, en un quart on els tirs van tornar a entrar en atac pels verds; i com a contra partida, el Barberà, degut a la frustració que veia quan se li estava escapant el partit, es va enfocar més en queixes els àrbitres i encarar-se a la grada.

Amb aquest resultat el Cerdanyola segueix líder en solitari amb 19 victòries i 4 derrotes, i té just al darrere al Ripollet, amb una derrota més i s’enfrontaran la setmana que ve en un derbi trepidant.

Fitxa tècnica:

CB Cerdanyola: López (27), Monés (6), Medina (7), Àlex (8), Pagès (6) – cinc inicial – Gómez, Aranda (3), Martínez (2), Blanco (2), Ruiz (4), García (20)

UE Barberà: Tubau (6), Balta (12), González (13), Guardia (18), Olaguibe (1) – cinc inicial – Ahlberg, Maslllorens, Bataller (16), Soumah (7), González, Páez, Núñez, Piñero (5)