Retorn a la victòria un mes després

2 de novembre de 2022 a les 8:42

El Cerdanyola FC guanya 4-2 al FC Martinenc i acaba amb una mala ratxa de cinc partits sense conèixer la victòria. Els gols de Desi Zambrano (3) i Claudia Lázaro permeten neutralitzar les dianes barcelonines, que a l'inici de la segona part van aconseguir empatar un matx que al descans perdien 2-0.

La jornada 7 començava pel Cerdanyola FC amb la urgència de retrobar-se amb la victòria després de cinc jornades sense fer-ho. Per aquesta raó, havia de guanyar a un Martinenc que arribava a aquest encontre després d'haver golejat al Pontenc la setmana passada per 5-1, precisament, el resultat que van aconseguir les verdes contra les barcelonines la temporada passada a la Bóbila.

El partit va començar amb el conjunt grana creant les primeres ocasions, sent Sara Del Barrio la primera que va posar a prova a Dèlia Zambrano al minut 2. La resposta de les locals va ser immediata i al minut 5 va ser Andrea Granados la que va tenir l'1-0 en les seves botes, però el seu xut es va estavellar a l'exterior de la xarxa. Quatre minuts més tard, Desi Zambrano aconseguia perforar la porteria rival amb un xut des de gairebé 30 metres que va sorprendre Erica Ruiz. Amb l'1-0, les verdes es van apoderar del control de la pilota i va fer molt mal al rival mitjançant el joc per les bandes. El 2-0 va arribar al fil del descans, quan Desirée Zambrano va marcar, aquest cop amb un xut de falta, el seu segon gol del partit. Quan semblava que el matx era plàcid per les vallesanes, l'àrbitre va adquirir protagonisme quan va decidir expulsar a Raül Raposo per doble targeta groga, una per protestar al minut 25 i l'altra al 45 les queixes del seu cos tècnic amb una jugada puntual i, en considerar a l'entrenador del Cerdanyola com a responsable de la banqueta, va ser ell l'amonestat. Amb el 2-0 es va arribar al descans.

L'inici del segon temps no podia començar de la pitjor manera. En dos minuts les de Guillem Garcia van equilibrar de nou la balança. Primer amb un gol de Júlia López al minut 46, aprofitant una pilota morta dins l'àrea i al 47 amb una altra diana, en aquest cas de Sara Del Barrio, que a porta buida va fer el 2-2. Això va obligar les verdes a tornar-se a col·locar vestimenta de feina a la recerca del gol que li permetés tornar a avançar-se en el marcador. No va ser fins al minut 70 que ho van aconseguir, quan Desirée Zambrano va completar el seu hat-trick particular amb un altre xut llunyà impossible per Erica Ruiz. Amb el 3-2 el matx continuava viu, però el Martinenc es veia incapaç de perforar l'àrea rival a causa de la bona defensa de les verdes. Al minut 79, Mireia Casacuberta va tenir l'oportunitat de fer el gol de la jornada si el seu xut de xilena hagués entrat, però aquest va marxar per sobre el travesser. Qui sí va aconseguir fer el definitiu 4-2 va ser Claudia Lázaro, que va aprofitar una pilota refusada pel travesser per anotar el gol de la tranquil·litat al minut 83.

Cerdanyola FC (4): Dèlia Zambrano; Andrea Granados, Andrea Bárbero, Andrea Blázquez, Eybis Medina, Mariam Sarhani (Júlia Vegue 46’); Carla Bartolomé (Mònica Brañas 67’), Claudia Lázaro (Mireia Casacuberta 65’), Desirée Zambrano, Judit Forné (Adriana Quer 78’); Nuria Ortega.

FC Martinenc (2): Erica Ruiz; Paula De Rulli, Noelia Barbeta, Iris Amorós, Martina Rabassa; Beatriz Tudela, Maria Riera (Roser Ventura 54’), Eulalia Aballanet (Paula Boltà 42’), Juliana Restrepo (Laura Jiménez 54’); Júlia López, Sara Del Barrio.

Gols: 1-0 Desirée Zambrano (9’), 2-0 Desirée Zambrano (39’), 2-1 Júlia López (46’), 2-2 Sara Del Barrio (47’), 3-2 Desirée Zambrano (70’), 4-2 Claudia Lázaro (84’).

Amonestacions: Raül Raposo (25’ i 45’), Víctor Ramírez (segon entrenador) (33’), Quique Casaña (preparador físic) (42’), Andrea Granados (51’), Mònica Brañas (89’) pel Cerdanyola FC i Guillem Garcia (83’) pel FC Martinenc.