'Roda el món i torna al Born', de Dolors Termens, nova exposició al B'Art de l'Ateneu
16 de febrer de 2021 a les 11:30L'Associació d'Artistes Plàstics de Cerdanyola presenta una nova mostra al B'Art de l'Ateneu que es podrà veure fins al 15 de març, en horari d'obertura del restaurant.
L’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola presenta l’exposició “Roda el món i torn al Born” de cerdanyolenca Dolors Termens. La mostra es podrà veure en l’horari d’obertura del restaurant fins al 15 de març i aplega un ventall d’obres de l’artista creades amb elements que l'han acompanyat al llarg de la seva vida com sacs de patates, caixes de fruita, embolcalls, palla o encenalls.
Dolors Termens va néixer a Cerdanyola l’any 1940, filla dels masovers de la masia de Can Magrans (ubicada antigament on ara hi ha la Plaça Cívica de la UAB). Des de petita ha viscut la cultura de pagès, l'esforç del treball, l'estalvi, l'aprofitament i l'agraïment pels fruits que dona la terra. De fet, amb el seu marit va engegar una empresa familiar de distribució i subministrament a l'engròs de fruita i verdura que ara continuen els fills.
Als 60 anys va decidir apuntar-se a l'Escola d'Arts Plàstiques de l'Ateneu per realitzar un dels seus somnis: aprendre a pintar.
És aquí on descobreix el treball de reconeguts artistes, com ara Miquel Barceló, Antoni Tàpies, Manolo Millares o Josep Guinovart, que incorporen materials diversos en les seves obres: fibres, troncs, teixits, cartró, ous... Les obres d'aquests artistes li obren una porta que la duu a connectar amb els elements que l'han acompanyat al llarg de la seva vida i que veu apilats al seu magatzem: els sacs de patates, les caixes de fruita, els embolcalls, la palla, els encenalls...
Tots aquests processos la porten a connectar amb amb els principis i dites de que “a pagès no es llença res” i “tot pot tornar a fer profit si es troba el camí”. El camí, en el seu cas, es convertirà en la capacitat d'imaginar, de remodelar, de transformar i de crear. El resultat final és una obra artística de molta actualitat, sincera, amb una espiritualitat alegre, positiva i, perquè no, eco-sostenible.