Roland DG Iberia, empresa puntera de la impressió digital, obre seu al PTV
31 de gener de 2008 a les 0:00
Roland DG Iberia, empresa del sector de la impressió digital amb una facturació de 21 milions d’euros en l’últim any, inaugurava ahir la seva seu al Parc Tecnològic del Vallès (PTV) en un edifici de 1.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes. L’empresa fabrica i comercialitza perifèrics informàtics i especialment impressores d’injecció de tinta de gran format -sobretot per rètols publicitaris i aparadors- i productes 3D.
L’empresa forma part del grup Roland Corporation Japan que, entre d’altres qüestions, fabrica instruments musicals electrònics i que l’any passat tenia un volum de negoci de 280 milions d’euros.
Masahiro Tomioka, president de la corporació, indica que un dels objectius de l’empresa és que la tecnologia digital faciliti el camí cap a la creativitat innovadora perquè “la visió de Roland DG és transformar la imaginació en realitat”. Paulo Caius, president del Consell d’Administració de Roland DG Iberia, indica que l’empresa vol “avançar-se a les necessitats de digitalització dels nous mercats que neixen de les noves aplicacions”.
El vicepresident executiu de la delegació ibèrica, Jorge Calvo, remarca l’esperit emprenedor d’una empresa amb el lema “ser els millors en lloc dels més grans” i amb la finalitat de subministrar innovació i creativitat digital a d’altres empreses de sectors tan diferents com la comunicació visual, la retolació, la serigrafia, les arts gràfiques, la indústria tèxtil, el disseny industrial o l’arqueologia.
L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, va donar la benvinguda a la ciutat a una empresa que “aposta per la qualitat i la innovació” tal i com assegura que ho fa Cerdanyola amb l’objectiu de ser “referència de la nova economia” del país amb el PTV i el Parc de la Ciència.
El director general del Consorci per a la Promoció Comercial de Catalunya (COPCA), Jordi Serret, per la seva banda considera un encert la decisió de l’empresa d’instal.lar-se al PTV “per les excel.lents infrastructures i l’entorn propici” que hi trobarà, al temps que considera la firma el “model d’empresa que volem per a Catalunya: dinàmica, innovadora i competititva”. Serret manifesta que ens trobem en un moment de replantejament del model econòmic en què Catalunya ha d’apostar per la internacionalització de les seves empreses, però també en l’acollida a empreses internacionals de prestigi.