Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Romeva defensa la influència del Parlament europeu sobre la vida de les persones
Romeva defensa la influència del Parlament europeu sobre la vida de les persones

Romeva defensa la influència del Parlament europeu sobre la vida de les persones

4 de novembre de 2005 a les 0:00

L'eurodiputat d'Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Unida i Alternativa (ICV/EUiA) Raül Romeva va participar ahir al cicle de debats Parlem de política amb..., promoguts des de les agrupacions locals de ICV-EuIA. Romeva remarca la influència de les institucions europees sobre la vida dels seus ciutadans i anuncia la possibilitat d'un referèndum sobre la Constitució de manera conjunta a tots els països de la Unió per al 2009.

Romeva, que va estat acompanyat del vice-president local de ICV, Jordi Miró, va explicar molt pedagògicament com funcionen les institucions europees i com les seves decisions afecten a la nostra vida quotidiana.

Raül Romeva va començar explicant com està format el Parlament Europeu amb 732 eurodiputats repartits en 6 grups, els més importants dels quals són el del Partit Popular Europeu amb 280 diputats, el Partit Socialista amb 200, el Liberal Democrata amb 88, el Grup dels Verds, al que ell pertany, i el de l’Esquerra Europea. L’eurodiputat va destacar la importància d’aquesta correlació de forces a l’hora d’establir les polítiques que s’apliquen a Europa.

Referèndum al 2009?

En relació a la Constitució Europea, paralitzada després del rebuig de França i Holanda, Raül Romeva assegura que en aquest moment s’està treballant per decidir quina Europa volem i va anunciar que el futur de la Constitució podria passar  per sotmetre-la a referèndum aprofitant les eleccions europees del 2009.

Per a Raül Romeva un dels principals problemes de la Constitució europea és que no dona resposta als problemes que tenen els ciutadans, uns problemes que no són els mateixos a cada país.

En relació a la importància del Parlament Europeu a la  nostra vida quotidiana, Romeva, va citar directives com la Reach, que pretén establir normes sobre els efectes nocius de determinades substàncies químiques,  o la Bolquestaim, que establiria la liberalització del sector serveis de manera que una empresa pugui treballar en un país aplicant les normatives del país on té la seva seu.