S'escapen 2 punts a l'afegit

17 d'abril de 2023 a les 6:32

Les de Raül Raposo empaten a 1 contra el Girona FC en un partit on les verdes van ser superiors en tot moment, però que no van saber rematar quan millor estaven sobre la gespa. El gol de Miren Duque en el temps afegit va evitar que els tres punts es quedessin a casa.

El retorn de la competició després de la Setmana Santa oferia a la Bòbila un Cerdanyola-Girona que tancava la primera volta de la fase d'ascens a Primera Nacional. Amb els dos equips empatats a punts i sabent que La Roca el dia abans va caure per 1-2 contra Sant Cugat, una victòria verda podria suposar pujar de cop dues posicions a la taula.

El partit va començar amb el conjunt verd dominant. Eren les locals les que tenien la possessió de pilota i les ocasions més clares, sobretot en els primers 30 minuts joc. Al minut 18, Adriana Quer va enviar un xut per sobre el travesser, però la més clara va ser al 29, quan Desi Zambrano va tenir per partida doble el gol en les seves botes, però les seves dues rematades van ser blocades de forma magistral per Judit Sacrest. En l'última jugada del primer temps, Claudia Lázaro va estavellar al travesser un cop de cap, sent la més clara de tot el primer temps. Inexplicablement, el matx va arribar al descans amb 0-0.

A la represa, mateixa tònica que a la primera part. Les vallesanes dominaven el partit i arribaven amb més perill a l'àrea rival. Al minut 57, Desi Zambrano va tenir el gol amb un xut llunyà, però quan semblava que la pilota es ficaria per l'escaire, Judit Sacrest va treure una mà prodigiosa novament. El gol local va arribar de la forma més accidental possible. Una passada filtrada de Claudia Lázaro a Desi Zambrano al minut 68 va acabar amb un mal refús de Paula Lloret, que va acabar marcant en la seva pròpia porteria. Aquest gol feia justicia pel que s'havia vist al camp, però en aquest moment les blanc-i-vermelles van fer una passada endavant i van començar a posar a prova a Eileen Garcia. Al minut 81, un còrner centrat al cor de l'àrea va acabar rematat per Maria Peña, però entre Eybis Medina i Andrea Barbero van treure la pilota sota pals. Quan semblava que la victòria no s'escapava, una centrada al segon pal del Girona en l'última jugada del partit va acabar en les botes de Miren Duque que, de volea, va batre a Eileen per anotar l'1-1. Gerro d'aigua freda per les verdes, que ja no van tenir temps per reaccionar i van empatar a 1 l'encontre.

Amb aquest resultat, el Cerdanyola FC acaba la primera volta amb un total de 43 punts, un percentatge d'1,7 i situat en la sisena posició. La setmana vinent arrencarà la segona volta amb un derbi vibrant contra el Sant Cugat FC, segon classificat amb 51 punts i 2,2 de percentatge. Serà en la diada de Sant Jordi a les dotze del matí.

Fitxa tècnica

Cerdanyola FC (1): Eileen Garcia; Maria Urpina (Mariam Sarhani 46’), Andrea Barbero, Claudia Lázaro, Eybis Medina: Nuria Ortega, Mònica Brañas (Miriam Tevar 86’), Carla Bartolomé (Carla Collado 59’); Andrea Granados (Judit Forné 46’), Adriana Quer, Desirée Zambrano.

Girona FC (1): Judit Sacrest; Duna Blasco, Paula Lloret, Alba Planas, Xènia Casadevall; Alba Góngora, Sònia Brugués (Aina Zurita 59’), Maria Peña; Júlia Uriel (Miren Duque 46’), Thais Román, Nina Caballero.

Gols: 1-0 Paula Lloret (p.p.) (68’), 1-1 Miren Duque (92’).

Amonestacions: David Vázquez (entrenador de porteres) (87’) pel Cerdanyola FC i Júlia Uriel (40’), Pau Cateura (segon entrenador) (48’) i Xènia Casadevall (87’) pel Girona FC.