Sequentia Biotech crea una spin-out per comercialitzar el seu primer producte d'agricultura biofarmacèutica
27 de novembre de 2018 a les 12:08Sequentia Biotech, amb seu al Parc de Recerca UAB, ha llançat l'spin-out Biotech Tricopharming Research S.L., per produir i comercialitzar Artennua, el seu primer producte d'agricultura biofarmacèutica.
L'spin-out sorgeix del departament d'R+D de Sequentia Biotech que utilitzava el Tricopharming, o ús de l'agricultura biofarmacèutica aplicada als tricomes de les plantes, per produir i comercialitzar compostos d'alt valor terapèutic.
Els tricomes o ‘pèls’ de les plantes produeixen aquests compostos de manera natural, però generalment en quantitats molt petites. Sequentia va iniciar les seves activitats d’R+D usant el Tricopharming a la planta medicinal Artemisia annua i l'artemisinina, recomanada per l'OMS per al tractament de la malària.
El 2015, després de tres anys de treball, el Dr Luís Matías Hernández va aconseguir millorar la concentració d'artemisinina en planta; augmentar la massa foliar (obtenint major nombre de tricomes per produir la molècula); i també la producció anual de manera totalment natural i sostenible al laboratori. A aquesta planta optimitzada primer la van anomenar Artepharming i després el seu nom es va definir com Artennua.
Després d'obtenir la subvenció CDTI del govern espanyol en el marc del programa NEOTEC, es va començar la producció pilot (2017-2018), i ara s'ha començat el cultiu d’Artennua a les Illes Canàries, motiu pel qual s’ha decidit crear una nova entitat, Biotech Tricopharming Research S.L., per a la comercialització d’Artennua així com d'altres futurs productes derivats de la seva R+D.