Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • UAB i PTV acosten els avenços i reptes del sincrotró als científics i empresaris
UAB i PTV acosten els avenços i reptes del sincrotró als científics i empresaris

UAB i PTV acosten els avenços i reptes del sincrotró als científics i empresaris

7 de maig de 2003 a les 0:00

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Parc Tecnològic del Vallès (PTV han coincidit en organitzar durant aquests dies jornades informatives sobre el Laboratori de Llum Sincrotró. La UAB tanca avui aquest seminari científic mentre que el PTV el realitzaran dilluns amb l’objectiu d’apropar a les comunitats universitària i empresarial les oportunitats que la llum sincrotró obre per a la recerca científica i la seva palicació industrial.

Joan Bordas i Josep Capmany, responsables del Laboratori de Llum Sincrotró de la UAB, principals impulsors de la instal.lació d’aquest accelerador de partícules a Cerdanyola, obrien ahir la jornada informativa a la sala d’actes del Rectorat de la UAB amb una introducció sobre els aspectes generals del sincrotró, mentre que les conferències d’avui es centren en les aplicacions que la llum de sincrotró té en biologia estructural, en biotecnologia i en ciència de materials. Les jornades compten amb la presència de destacats investigadors com Robert Huber, premi Nobel de Química de 1998 i investigador de l'Institut Max Planck de Bioquímica de Munic i Ake Kvik, director del Grup de Ciència de Materials del ESRF de Grenoble, entre d'altres.

El Vicerector de Projectes Estratègics de la UAB Francesc Godia remarca la necessitat de preparar al teixit científic i industrial de la nostra zona per a la instal.lació d’un equipament que es preveu es posi en marxa "a l’any 2007 o 2008".

En aquest sentit, els responsables del PTV destaquen que la jornada informativa de dilluns al recinte tecnològic de Cerdanyola –amb la participació de Bordas i Capmany- vol introduir als participants en el coneixement de què és la llum de sincrotró, com es produeix i per a què serveix, així com els diferents beneficis que una Petita i Mitjana Empresa (Pime) pot aconseguir a través de la participació en la construcció, manteniment o ús del futur sincrotró del Vallès.

La segona part es dedicarà a l'exposició, en forma resumida, de les diferents necessitats constructives del futur sincrotró del Vallès, en els camps de l'enginyeria civil, l'enginyeria i fabricació mecànica, l'enginyeria informàtica, l'automatisme, i l'enginyeria i manufactura de components elèctrics i electrònics