Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Un Cicle de Música de Cambra amb regust a la Mediterrània i protagonisme cerdany...
Un Cicle de Música de Cambra amb regust a la Mediterrània i protagonisme cerdanyolenc

Un Cicle de Música de Cambra amb regust a la Mediterrània i protagonisme cerdanyolenc

23 de febrer de 2021 a les 13:29

Músics de Cerdanyola com Olga Morral, Lia Sampai i Rafa Rodríguez, amb RR Quartet, protagonitzaran el Cicle de Música de Cambra de la ciutat al costat de Les històries de l’Avi Josep els diumenges 7, 14 i 28 de març i el dissabte 20, del mateix mes. Les actuacions es faran al teatre Ateneu.

Un viatge sonor del jazz a la cançó d’autor bressolat per la Mediterrània

L’actuació de RR Quartet, formació liderada per Rafa Rodríguez al piano i la veu, suposa un autèntic viatge sonor ja que el seu eclèctic repertori combina des del jazz al bolero, des de la cançó d’autor a la música tradicional, però tot passant per la imprescindible presència de les arrels mediterrànies.

El quartet el completen Javier Vaquero a les guitarres, Juan Antonio Guerra al baix i Miguel Ballester a la bateria i percussions.

Un nou horitzó per a l’acordió des de Cerdanyola

L’acordionista Olga Morral és una prestigiosa instrumentista multipremiada i amb un repertori que engloba una gran varietat d’èpoques i estils, des de la música renaixentista del segle XVI fins a la contemporaneïtat del segle XXI. La cerdanyolenca també treballa amb nous compositors amb l’objectiu d’explorar tota la potencialitat sonora de l’acordió, que considera en bon apart per descobrir. Així, ha treballar amb compositors com Keiko Harada, Ramon Lazkano, Pascal Gaigne, Aitor Furundarena, Francisco Domínguez, Nuria Núñez, Joan Bagés, Paula Álvarez, Andrea Lorenzo Scartazzini, Mark Wolf, Wingel Pérez Mendoza i Omar Abad.

Iniciava els seus estudis a l’Escola Municipal de Música Aulos de Cerdanyola i els completava al Centre Superior de Música del País Basc (Musikene) i la Hochschule für Musik de Würzburg amb el professor Stefan Hussong i ha realitzat recitals arreu del territori espanyol, Alemanya, França, Itàlia i Colòmbia.  A més dels concerts com a intèrpret d’acordió solista, també ha tocat amb formacions com l’Orquestra de l’Òpera de Frankfurt (Alemanya), l’Òpera Estatal de Hesse (Alemanya), la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), Morphosis Ensemble (Catalunya), o l’Ensemble Kuraia (Euskadi).

Entre els premis i distincions rebuts per Morral destaquen el Tercer Premi en el Certamen Internacional d'acordió Arrasate Hiria, el Primer Premi en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya i va obtenir la beca Hezekiah Wardwell de la Fundació Alexander von Humboldt.

L’arrel mediterrània cantada amb autenticitat de Lia Sampai

Veïna de la nostra ciutat és la cantautora Lia Sampai que portarà a l’escenari de l’Ateneu la seva música d’arrel mediterrània. La delicada veu de la cantant de les terres de l’Ebre, acompanyada habitualment per la guitarra d’Adrià Pagès, compta amb un disc La fada ignorant que va ser el resultat de guanyar el Concurs de cantautors d’Andorra i diverses gravacions en format audiovisual com L’endemà, Pinyons de gel i La Caixeta -aquest últim videoclip gravat al teatre Ateneu de Cerdanyola- i que formen part del nou treball discogràfic, Amagatalls de llum,  que la parella va preestrenar al festival Barnasants el mes passat. Profeta a la seva nova ciutat, Lia Sampai ja va ser guanyadora també del Premi Autònoma Actua 2019, organitzat per la UAB.

Lia Sampai és una nova veu que imprimeix a la seva música autenticitat, senzillesa i intimitat. Cançó mediterrània dita a cau d’orella amb barreja d’accents en què la guitarra actua com a bressol d’un univers de puresa.

Converses avi-neta que s’han d’escoltar

Les històries de l'avi Josep és un projecte que neix arran de les converses reals de la Mar i el seu avi Josep amb l’objectiu de posar sobre la taula temes que no sempre estan en boca de la societat, per crear debat: la superació, les xarxes socials, l'amor, malalties superades o no superades, pors, tabús familiars, bullying escolar, etc.

El projecte neix en format de radio-teatre i es va convertir en un espectacle de 60 minuts de posada en escena, música i cançons en directe. A través d'enllaçar diverses històries es fa viatjar a l'espectador entre diversos universos d'emocions interactuant també amb un públic identificat a moltes de les experiències quotidianes que s’hi reflecteixen.

Els quatre concerts es faran al teatre Ateneu. Els dies 7, 14 i 28 de març, diumenges, a les 12 hores i el dissabte 20, a les 19 hores.