Un dissabte de primavera a ritme de vodevil per reflexionar sobre les relacions humanes
6 de juliol de 2020 a les 8:05L’escriptor Isidre Grau ha presentat al pati del The 1916 Irish Pub la seva novel•la Un dissabte de primavera, un divertiment de profunditat reflexiva que ens porta a fer-nos moltes preguntes sobre el gran tema de les relacions humanes.
Audios
06-07-2020 Isidre Grau 1
06-07-2020 Isidre Grau 2
El presentador de l’acte, el també escriptor Joan Todó, destaca que "la narració flueix des de la veu d’una dona morta, l’Amanda, un esperit que sura pels espais on va transcórrer part de la seva vida, entre la gent que encara estima i intenta protegir, amb una forta implicació subjectiva i emocional en allò que narra".
Isidre Grau diu que la novel·la no deixa de ser un trànsit en les 15 hores que dura l’acció de com veu les coses l’Amanda i com les acaba veient mentre es succeeixen diverses situacions entre els quatre personatges principals i els dos secundaris que formen un curiós sextet. L’acció transcorre en una casa, La Sarabanda, a un lloc fictici de la costa, i s’estructura en un seguit d’escenes molt dialogades i cinematogràfiques, amb molt moviment, que poden fer pensar en un vodevil o en una pel·lícula de Woody Allen a ritme de jazz.
Les dues parelles protagonistes gasten moltes energies en mantenir les aparences, "en ser pura façana, i es guarden molt de ser sincers o mostrar debilitat". Unes relacions també "marcades pel desig en totes les seves direccions, amb l’amor i el sexe sempre presents per mantenir posicions de possessió dels uns sobre els altres".
Un dissabte de primavera, que Isidre Grau es va començar a plantejar com novel·la al 2005 fins a trobar la veu adequada, ha estat editada per Trípode.