Un empat per començar Foto: Nora Muñoz Otero

Un empat per començar

3 de setembre de 2023 a les 23:49

El Cerdanyola FC aconsegueix un punt davant el Torrent CF en la seva estrena a la Lliga (1-1). Els valencians s’han avançat al marcador gràcies a Raúl Ruiz, i seguidament Boris Garrós ha respost amb un golàs de volea

Ha tornat el futbol a Fontetes. Els verds han començat avui la tercera temporada consecutiva a segona federació i s'han estrenat amb un empat a un contra el Torrent, equip de la Comunitat Valenciana que va assolir l'ascens el curs passat. L'onze inicial d'Oliver Ballabriga presentava moltes cares noves, fins a vuit jugadors han debutat amb la samarreta verda d'un total de quinze que ha incorporat l'entitat cerdanyolenca aquest mercat d'estiu. En l'equip d'inici només continuaven de la campanya anterior Guille Torres, Boris Garrós i el capità Max Marcet.

Els gols del partit no s'han fet esperar i han arribat en els primers sis minuts de joc. Després d'un desajust defensiu dels vallesans, el conjunt taronja ho ha aprofitat a través d'una passada del davanter argentí Chavarria dins l'àrea que ha deixat sol a Raul Ruiz per marcar a plaer. La sortida de la pressió de la defensa del Cerdanyola no ha estat gens bona i una passada d'Adrián Lois ha permès a Chavarria fer l'assistència del gol per al lateral Raul Ruiz en el minut cinc del matx. Però, la celebració dels visitants ha quedat en res perquè a la següent acció de joc ha empatat Boris Garrós amb un bon gol de volea des de fora l'àrea que ha acabat entrant de vaselina per sobre el porter visitant Pol Ballesté. Una magnífica passada en profunditat per banda esquerra de Richie Sarkodie és aprofitada pel caçador de gols del Cerdanyola, i sense que boti la pilota, l'aixeca per damunt el porter torrentí. A partir d'aquí s'iniciava un nou partit, i realment el duel va entrar en una nova fase marcada per les imprecisions dels dos equips a causa de la falta de ritme, típic d'aquestes dates. Tant els cerdanyolencs com els torrentins intentaven jugar a base d'atacs directes sense grans elaboracions de jugades, cosa que feia que no arribessin a crear perill en les dues àrees. Únicament els visitants, després d'una acció enrevessada dins l'àrea vallesana, han avisat amb un xut de Quim Araujo que ha sortit per sobre la porteria d'Àlex Sánchez. Tot i això, els valencians eren els qui més intensitat posaven sobre la gespa en aquest primer temps.

A la represa, el Torrent continuava guanyant els duels aeris i les pilotes dividides; però els verds no volien perdre els primers tres punts a casa, així que el conjunt d'Oliver Ballabriga ha fet una passa endavant i ha buscat el segon gol, sobretot en el tram final de matx. Els jugadors del Cerdanyola han comès menys errors en les passades, a diferència de la primera part, i han aconseguit traspassar la pressió al rival. Qualsevol dels dos equips es podia haver emportat la victòria, ja que els locals amenaçaven la porteria valenciana amb centrades per bandes i amb jugades a pilota aturada; i els taronges aprofitaven qualsevol contracop o pèrdua per sorprendre a Àlex Sánchez. Precisament, el mateix Àlex ha realitzat una intervenció de mèrit després d'un contraatac del davanter Iker Garijo en l'última jugada del partit. L'àrbitre ha indicat vuit minuts d'afegit a causa de les nombroses interrupcions al llarg de la segona part, la majoria per atencions a futbolistes de l'equip torrentí.

Finalment, el resultat ha estat d'empat en el primer enfrontament del Cerdanyola aquesta temporada i en el primer desplaçament de la història del Torrent fora de la Comunitat Valenciana en el seu debut per primera vegada a segona federació. La propera cita dels vallesans serà diumenge vinent al Narcís Sala davant un altre equip ascendit com el Sant Andreu.

Fitxa del partit

Cerdanyola FC: Álex Sánchez, Óscar Arroyo, Guille Torres, Jon Vega, Roger Escoruela, Adri Díaz, Marc Manchón (Barquero, 81′), Max Marcet, Carlos Martinez, Richie Sarkodie (Alaez, 81′) i Boris Garrós

Torrent CF: Pol Balleste, Raúl Ruiz, Ivi Martínez, Kaiser (Climent, 79′), Ángel Cano, Adrián Pérez, Diego Martínez (Carpin 73’), Quim Araujo, Adrián Lois (Juanra, 79′), Chavarría (Iker Garijo 60′), Christian (Koke Saiz, 60′)

Targetes: Han vist groga per part dels locals Roger Escoruela (37’), Max Marcet (42’) i Adri Díaz (55’) i per part dels visitants Adrián Pérez (87’) i Iker Garijo (90’)

Gols: 0-1 Raúl Ruiz (4’), 1-1 Boris Garrós (5’)

Àrbitre: Ramírez Marco, Manuel