Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Un servei d’acompanyament a l’alumnat amb assistent virtual, guanya la segona ed...
Un servei d’acompanyament a l’alumnat amb assistent virtual, guanya la segona edició del  Cerdanyola Talent Factory D'esquerra a dreta, la parella guanyadora del segon premi; al centre, els guanyadors del tercer premi i, a la dreta, les guanyadores del primer premi

Un servei d’acompanyament a l’alumnat amb assistent virtual, guanya la segona edició del Cerdanyola Talent Factory

26 d'abril de 2024 a les 9:33

El premi consisteix en un viatge de 5 dies a Sillicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, Facebook o la Universitat de Standford.

L’Ateneu de Cerdanyola acollia la gala final de la segona edició del Cerdanyola Talent, un programa destinat a fomentar la cultura emprenedora dels alumnes dels centres de secundària de la ciutat impulsat per l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb el suport de la Diputació de Barcelona i dirigit per Talent Factory.

Enguany, 450 joves de 9 centres d'educació secundària de Cerdanyola han participat en el Talent Factory rebent formació durant dos mesos per a desenvolupar els seus projectes. Finalment, van ser 108 les memòries presentades i d'aquestes 9 les finalistes (una de cada centre participant) que van exposar els seus projectes a l'acte de cloenda del Talent Factory 2024.

A l'acte va assistir l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, la regidora d'Educació, Pilar Adell, així com representants de les empreses col·laboradores i mentores i la vicerectora d'Innovació, Tranferència i Emprenedoria de la UAB, Rosa Maria Sebastián, qui va ser també la madrina de l'acte. Sebastián  va destacar la importància de la formació per fer una bona feina d’emprenedoria.

El projecte guanyador de la segona edició ha estat Veta (you ask, you learn) presentat per Laia Nogués i Tea Moranta de l'escola Ramon Fuster i que ha comptat amb l'ajuda del seu mentor Xavier Fuchs de l’empresa Rosa Gres. Veta és un assistent virtual que ajuda a millorar el rendiment acadèmic d'alumnes des de 1r d'ESO a 2n de Batxillerat. L'assistent també fa un acompanyament personalitzat que ajuda a detectar de forma precoç situacions d’assetjament escolar, risc social i emocional. Les dues creadores van guanyar el primer premi, un viatge de 5 dies a Sillicon Valley (patrocinat per Catalònia Fundació Creactiva). Les dues guanyadores, Tea i Laia, expliquen el seu projecte.

El seu mentor, Xavier Fuchs, va felicitar les guanyadores a qui va definir com un equip amb empenta, creatiu i molt ben organitzat i seguirà aplicant el seu talent en tota le feina que facin. Fuchs va mostrar-se  sorprès per la solvència de tots els participants davant de conceptes del món empresarial.

A la gala final també es van lliurar el premi al segon millor projecte (patrocina per Aigües de Barcelona): un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d'emprenedoria, vivers d'empreses i seus d'empreses reconegudes. Aquest guardó va ser per a Localfy d'Alexia Vélez i Christian Gabriel Gavina de l'escola FEDAC i que ha comptat amb l'ajuda de la seva mentora Núria Gras de l'empresa Grassoler. El seu projecte és una plataforma centrada a potenciar i ajudar a la comunitat mitjançant els negocis locals, oferint serveis que optimitzen l'experiència de compra i venda.

El tercer premi ha estat per al projecte Free Breathe de Tomás Martínez i Marcel Giménez del CFP Fundació UAB amb el mentoratge de Baltasar López de l'empresa Enchufing. Es tracta d'un rellotge intel·ligent amb sensors de fums i connectat a una aplicació mòbil que ajuda a deixar de fumar amb funcions com ara detectar la recaiguda, premiar els esforços... Els seus creadors van guanyar un programa de visites als principals punts de l'ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day (premi patrocinat per Rosa Gres).

El jurat de la segona edició del Talent Factory també va lliurar una menció especial al projecte Peixos Juganers 'Un mar per aprendre' elaborat per l'alumnat del CEE-CFT Flor de Maig. Es tracta d'una impressora 3D perquè els centres educatius puguin crear els seus propis materials didàctics adaptats a les necessitats dels alumnes i amb materials reciclats. Cal destacar que, els guardons lliurats durant la gala han estat fets amb aquest sistema.

Els finalistes

AutoFills (institut Forat del Vent) creat per Ivan Fernández i Lucas Delgado és una aplicació que avisa quan has de prendre medicaments i si t'oblides de fer-ho.

DogKat (institut Gorgs) creat per Carla Hervás i Martina Hervás és un dispositiu de petites dimensions que es col·loca a l'orella de gossos petits i gats i emet la seva geolocalització i constants a una aplicació mòbil.

ReGreen (Col·legi Montserrat) creat per Arnau Feliu i Javier Pizarro és una xarxa social per compartir contingut relacionat amb el medi ambient.

SmartLeafe (institut Jaume Mimó) creat per Emma Verdaguer i Marc Cervantes són horts intel·ligents per cultura a casa.

Tasker (institut Pere Calders) creat per Ivet Monteys i Mariona López és una aplicació mòbil que serveix per organitzar les tasques domèstiques de forma divertida.