Una aplicació d'optimització de despeses corporatives guanya el premi al millor projecte Yuzz
4 de juliol de 2017 a les 11:24Joan Iniesta Amo amb el projecte Ubiqme, una aplicació d'optimització de despeses corporatives per a empreses i autònoms, ha obtingut el premi al millor projecte dels premis Yuzz "Joves amb idees" que es van lliurar a la Masia de Can Serraperera. Iniesta ha guanyat un viatge a Silicon Valley i l’accés a la final estatal dels premis.
Audios
04-07-2017 Joan Iniesta
Joan Iniesta Amo expressava la seva satisfacció pel premi aconseguit i destacava l'alt nivell dels projectes presentants.
Ubiqme és una aplicació d'optimització de despeses corporatives per a empreses i autònoms. Permet recuperar el 100% de l'IVA, reduir un 80% les despeses administratives i estalviar un 30% en tarifes de viatge, mitjançant els acords aconseguits amb companyies capdavanteres com Booking o TripAdvisor. L'estalvi mitjà anual s'aproxima a 3.000 euros en cas d'un treballador autònom, xifra que ascendeix als 3.700 euros per treballador en la petita empresa i 4.500 en la mitja empresa.
Joan Iniesta destaca que el programa Yuzz li ha donat l'oportunitat de poder millorar la idea inicial que tenia del seu projecte.
El segon finalista va ser Ismael Ávila, impulsor del projecte Invers-Auction.
El tercer finalista va ser Álvaro Mauricio Camacho, impulsor del projecte Psycologic App. Aquest projecte també va ser escollit finalista local del premi Innovació tecnològica Disruptiva.
Meritxell Almirall va ser la finalista local al premi dona emprenedora i optarà al premi estatal, pel projecte Beedi.
El món de les apps, nova branca d'emprenedoria
Durant el lliurament de premis, la regidora de Promoció Econòmica i Treball, Contxi Haro, va destacar la dificultat del jurat, per triar les persones guardonades perquè tots els projectes eren molt bons. El coordinador i tutor del programa Yuzz a Cerdanyola, César Llorente, va explicar que ara comença la feina per a les emprenedores i els emprenedors, que és desenvolupar les idees i posar-les en marxa. Juan Pablo Muñoz, tutor de projectes de la Secot, va parlar des del seu paper d’assessor extern, destacant que els joves han fet una feina clara i ara és el moment de muntar les empreses. La representant del Banco de Santander al 22@, Ana Isabel Cardeñosa, va esmentar que la seva feina consisteix a tractar amb empreses que promouen apps i altres noves formes de negoci, una branca de l’emprenedoria cada cop més important.
L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, va animar els participants perquè tirin endavant el seu camí, remarcant que són un orgull pera Cerdanyola. Els va demanar que de tot el que puguin aprendre, una part la dediquin a la col·lectivitat, compartint-ho i ajudant a fer millor la nostra societat. Escolà també va remarcar el suport municipal al programa Yuzz, on hi participen persones de la ciutat i d’altres municipis, atrets per la proposta que s’ofereix des de Can Serraperera.
A la present edició del Yuzz Cerdanyola s’han registrat 18 participants en 14 projectes. Unes xifres que situen Cerdanyola per damunt de la mitjana de participants i projectes presentats a tots els centres Yuzz.
El programa Yuzz
El programa Yuzz, organitzat pel Banc de Santander dirigit i coordinat per CISE (Centro Internacional Santander Emprendimiento), consisteix en facilitar el desenvolupament de la idea de negoci presentada pels participants a través de formació, mentoratge, assessorament i networking.
Els objectius de Yuzz, focalitzats des de la ciutat, són: contribuir a desenvolupar el talent emprenedor dels joves de la ciutat; atraure el talent jove cap a la ciutat; projectar les iniciatives dels joves i la ciutat, a través de trobades i concursos a escala estatal; promoure el treball en equip; promoure el networking a través de trobades i la plataforma Yuzz; projectar Cerdanyola arreu de tot l’Estat i reconèixer l’esforç de tots els participants.
L'Ajuntament de Cerdanyola , a través del Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica, hi participa en aquesta iniciativa a través de Yuzz Cerdanyola.