Unanimitat consistorial en la reclamació d'un hospital subcomarcal
27 de febrer de 2004 a les 0:00El Consistori de Cerdanyola aprovava ahir unànimement demanar la construcció d'un hospital públic a la zona del Vallès Sud davant les necessitats objectives existents, la demanda dels veïns i el convenciment de les autoritats. La moció aprovada ahir al Ple de l'Ajuntament indica que es posaran a disposició de la Generalitat uns terrenys adequats per ubicar el centre sanitari i que es treballarà conjuntament amb els Ajuntaments veïns de Ripollet i Montcada per evitar qualsevol endarreriment.
L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, destacava la necessitat "notòria" d'aquest centre davant el col.lapse existent a l'hospital del Parc Taulío de Sabadell.
El regidor del PAS, Carles Arroyo, destacava que la moció és fruit del treball de la Coordinadora per una Sanitat Pública de Qualitat i afirmava que "no cal que es facin estudis sobre una necessitat òbvia quan s'ha anat de presa amb el Centre Direccional".
Aquesta intervenció va ser criticada per la regidora d'Educació, Promoció Social i de Salut, Montserrat Puig, qui va acusar al PAS de "voler capitalitzar una demnada que és de tota la ciutat".
Altra moció aprovada per unanimitat va ser la de solidaritat amb el poble del Marroc davant el tràgic terratrèmol passat aquesta mateixa setmana.
Unamitat compartida igualment en l'aprovació del manifest del 8 de març Dia Internacional de Les dones que, sota el títol Que se senti la nostra veu!, reivindica la feminització de la vida quotidiana, l'aturada de "l'onada de violència contra les dones" i una atenció adequada a les víctimes, l'eliminació de les barreres perquè les dones accedeixin als òrgans de decisió i poder o l'acabament de la desigualtat al mercat de treball entre d'altres qüestions.
Pel que fa a les mocions dels partits, el PAS va presentar una proposta de suport als independentistes que han fet arribar al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg una denúncia sobre un possible delicte de tortures per uns fets passats al 1992 en què es va aplicar la llei antiterrorista. El regidor del PAS, Carles Arroyo, considera aquest "macrojudici com només comparable al del Procés de Burgos" dels anys 70. PSC i PP es van abstenir perquè, segons el PP, no es pot comentar que "la llei antiterrorista empara" la tortura.
Finalment, en el capítol de preguntes, la portaveu socialista, Dolors Toló, va interrogar al govern municipal sobre si estava prevista l'ampliació del Casal de Joves -contemplada entre els projectes de l'anterior govern municipal- davant "l'evident necessitat donat que s'ha quedat petit" per l'ús d'entitats i joves particulars i les activitats que s'hi realitzen. El regidor de Drets Civils, Josep Balcells, va afirmar que "de moment no s'ha pensat en l'ampliació" perquè cal dignificar les instal.lacions i l'entorn donat que els hem trobat en una situació d'abandonament total" i objecte de vandalisme.