Victòria a Girona quatre anys després

21 de novembre de 2022 a les 9:56

El Cerdanyola FC comença la segona volta guanyant 1-2 al Girona FC en un partit on les verdes van haver de jugar amb una menys des del minut 32 per l'expulsió de Dèlia Zambrano. Amb aquest triomf, trenquen una mala ratxa de quatre anys sense guanyar en terres gironines i es fiquen de ple en la lluita per la fase d'ascens.

La segona volta començava pel Cerdanyola FC amb la visita al Municipal de Torres de Palau de Girona per enfrontar-se al Girona FC, equip que a la primera volta ja va guanyar per 3-1 i que arrencava la jornada 10 amb dos punts més que les verdes. Per aquesta raó, l'objectiu de les vallesanes era assolir una victòria que les permetés avançar-les a la classificació i, a més, trencar amb una mala ratxa de quatre anys sense guanyar a la província de Girona.

El partit va començar amb el Cerdanyola dominant-lo i sent el protagonista, on va destacar una arribada perillosa de Judit Forné al minut 23 que va acabar amb el seu xut per sobre el travesser. Minuts més tard, al 32, es va produir una de les primeres jugades polèmiques del matx, quan l'àrbitra va expulsar a Dèlia Zambrano perquè la portera va tocar la pilota amb les mans fora de l'àrea. En la falta posterior, Maria Peña va anotar l'1-0 amb un xut directe impossible d'aturar per Eileen Garcia, acabada d'incorporar al partit. A partir d'aquest moment, van ser les blanc-i-vermelles les que es van fer amb el domini de la pilota i van acabar la primera part tenint les millors ocasions, on va destacar la d'Alba Góngora al minut 40, que va fallar a porta buida un xut dins l'àrea després d'una mala sortida d'Eileen. Amb l'1-0 es va arribar al descans.

A la represa, la situació va millorar per les vallesanes. Al minut 52, Nuria Ortega va posar les taules en el marcador després de rematar de cap a la sortida d'un corner i, quatre minuts més tard, el Girona es quedaria amb 10 després que Júlia Uriel veiés la segona targeta groga per agafar la samarreta d'Eybis Medina. Aquesta decisió va generar molta crispació a la banqueta gironina, que després de moltes protestes va acabar amb l'expulsió del segon entrenador local. Amb les forces equilibrades, les verdes van fer una passada endavant i van buscar el segon gol mitjançant la circulació de pilota per les bandes. Tot i el domini visitant, les d'Edu Sanmartín van tenir el 2-1 en les botes d'Alba Góngora al minut 79, després de robar una pilota a l'eix de la defensa vallesana i, un cop batuda Eileen, va estavellar la pilota al pal. Quan semblava que l'empat no es trencaria, una centrada de Desi Zambrano al minut 85 es va enverinar fins al punt que es va colar dins la porteria, sorprenent així a Judit Sacrest. Amb l'1-2, a les verdes els tocava patir i mantenir aquest resultat, cosa que van aconseguir amb una defensa forta i apoderant-se del control de la pilota. Després de cinc minuts d'afegit, les de Raül Raposo van sumar la segona victòria consecutiva i la tercera de la temporada, a més de trencar amb el malefici de les terres gironines, on no guanyaven des del 2018.
Amb aquest resultat, el Cerdanyola FC puja a la sisena posició amb 13 punts. La setmana vinent rebrà la visita de la Roca Penya Blanc-i-Blava CF,
equip situat en la tercera plaça. El partit es disputarà diumenge a la Bòbila a les dotze del matí.

Girona FC (1): Judit Sacrest; Alba Planas, Miren Duque, Anna Asencio (Júlia Uriel 27’), Gabriela Rodríguez (Paula Lloret 46’); Aina Zurita, Maria Peña, Xènia Casadevall; Duna Blasco (Virginia Parella 46’), Alba Gongora, Andrea Rosa.

Cerdanyola FC (2): Dèlia Zambrano; Júlia Vegué, Andrea Blázquez, Eybis Medina, Miriam Tévar; Claudia Lázaro, Mònica Brañas (Carla Bartolomé 79’), Nuria Ortega; Adriana Quer (Eileen Garcia 32’), Judit Forné (Andrea Granados 46’), Desirée Zambrano.

Gols: 1-0 Maria Peña (33’), 1-1 Nuria Ortega (52’), 1-2 Desirée Zambrano (85’).

Amonestacions: Gabriela Rodríguez (12’), Júlia Uriel (42’ i 56’), Edu Sanmartín (56’), Marc Quer (segon entrenador) (56’ i 71’), Roser Sánchez (delegada) (71’), Alba Planas (89’) pel Girona FC i vermella directa a Dèlia Zambrano (32’) i David Vázquez (entrenador de porteres) (49’) pel Cerdanyola FC.