Victòria agònica a la pista de la AE Badalonès Foto: @cbCerdanyola

Victòria agònica a la pista de la AE Badalonès

16 d'abril de 2023 a les 14:51

Els homes de Jordi Cornellà s’imposen als badalonins (58-60) en un partit on tot i anar per davant en molts minuts, s’ha complicat en els instants finals.

Després de patir una derrota l’anterior jornada contra el CB Tarragona, l'equip va reaccionar amb una ressonant victòria en el seu pròxim partit. L’important no era el com, sinó aconseguir-ho, i així va ser en el dia d’ahir, i l’equip manté el lideratge del grup 3, on per sota hi ha equips que li fan pessigolles com el CB Ripollet i la UESC.

El partit entre CB Cerdanyola i AE Badalonès presentava a dos equips en situacions completament oposades: els verds, líders, però amb la pressió de mantenir la primera plaça, i els locals, penúltims amb sis victòries i quinze derrotes, i amb la necessitat de sortir de la part baixa el més aviat possible.

El primer temps del partit va ser molt parell, amb tots dos equips jugant molt fort en defensa; però en atac, moltes errades en els dos costats. No obstant, el Cerdanyola va aconseguir per estar davant al marcador, però cada cop que els visitants intentaven fer un bon parcial i escapar-se del marcador, els locals reaccionaven amb un parell de triples per tornar a enganxar-se al partit i es va arribar al descans amb resultat de 30 a 33.

La segona part va seguir una mica la mateixa dinàmica que la primera, i en un moment quan semblava que el Cerdanyola podria obrir una esquerda al marcador en el tercer quart, els locals van reaccionar novament de la mà d’Omar Bajja, que va acabar el partit amb 13 punts.

Amb un parcial favorable de 14 a 12 pels locals al tercer quart, es va arribar amb màxima igualtat a l’últim i definitiu període: 44 a 45. Les errades en atac seguien per part dels dos equips, i Carlos López que s’havia recuperat d’una lesió, encara li faltava ritme de partit, però gràcies als 13 punts de Pere Ruiz, fent-se gran a l’interior, ajudat pels escuders Ángel García i Alejandro Rodríguez amb 8 punts cada un, van mantenir al Cerdanyola per davant la majoria del quart. Però quan semblava que la victòria estava assegurada per part dels visitants, dos triples gairebé consecutius d’Oriol Moreno, que va acabar el partit amb 14 punts (4/6 en triples), va tornar a posar màxima igualtat al marcador, 58 a 60 a menys d’un minut per acabar el partit. Alejandro va tenir l’oportunitat de sentenciar el partit amb dos tirs lliures que va errar, i en la última possessió del Badalonès, no van entrar els tirs que anteriorment van anotar, i això li va donar la victòria número divuit al Cerdanyola.

Fitxa tècnica:

AE Badalonès: Fayos (6), Calops (2), Bajja (13), Muñoz (6), Barceló (6) – cinc inicial – Martínez, Clemente, Minguella (2), Arjona, Moreno (14), Estany (9)

CB Cerdanyola: Gómez (2), López (8), Ruiz (13), Rodríguez (8), Pagès (4) – cinc inicial – Aranda (6), Monés (5), Blanco (4), Medina (2), García (8)