Victòria difícil d’explicar Foto: Judit Andreu

Victòria difícil d’explicar

12 de setembre de 2023 a les 4:52

El Cerdanyola FC va aprofitar els errors del Sant Andreu per sumar el primer triomf de la temporada. Els vallesans van capgirar el partit amb tres gols a la segona part, però al temps d’afegit tots dos equips van posar emoció al resultat en un final de bogeria (3-4)

Primers tres punts del curs i a domicili del Cerdanyola en un duel esbojarrat al Narcís Sala on el públic va poder gaudir d'un festival de gols. Els verds van remuntar l'1 a 0 inicial dels andreuencs amb tres dianes de Max Marcet, Carlos Martínez i Adrián Barquero; fins que en el temps de descompte, els quadribarrats van retallar diferències amb el segon, de seguida els cerdanyolencs van fer el quart i, finalment, els locals van escurçar el resultat deixant el 3 a 4 final en el marcador.

El conjunt d'Oliver Ballabriga va sortir a la gespa del Narcís Sala amb l'única novetat de Barquero al mig del camp. El plantejament de l'entrenador cerdanyolenc amb tres migcampistes va estar a punt de donar els seus fruits al minut 7 de joc quan Boris Garrós va obligar al porter andreuenc Jaime Gonzalez a lluir-se sota pals. A excepció d'aquesta primera ocasió, l'equip vallesà no arribava a camp rival com volia i va estar sotmès al domini d'un Sant Andreu que va fer el primer de la tarda amb un golàs de Pochito. L'extrem barceloní va treure les teranyines de l'escaire amb un xut des de fora l'àrea al minut 19. Els quadribarrats van poder fer el segon gràcies a diverses accions de Josu, però no va tenir la punteria necessària per batre al porter cerdanyolenc. Tot al contrari que Max Marcet que va superar Jaime amb una jugada molt ben resolta a passada d'esperó de Boris Garrós. El capità verd va posar l'empat quan es complia la mitja hora de partit i abaixava els ànims de l'afició local que veia com s'arribava amb igualtat al descans.

La segona meitat va sortir tal com els vallesans havien planificat. Al cap de set minuts de la represa, Carlos Martínez va pescar un refús de cap del seu company Boris Garrós per fer el segon dels visitants a plaer. El davanter verd es va esmunyir entre els centrals andreuencs en una badada defensiva difícil d'explicar. Tot i el mal inici en aquest segon període, el conjunt dirigit per Xavi Molist va anar a l'atac i va tancar dins la seva pròpia àrea al Cerdanyola empès pels canvis ofensius locals i per la pressió de la grada. A més, els cerdanyolencs van patir la lesió d'Óscar Arroyo, i en el seu lloc va debutar el nouvingut Lucas Pariente. Però el protagonista del partit va entrar en escena, el porter Álex Sánchez va fer gala de les seves habilitats i va realitzar tres intervencions de mèrit a ocasions de Juanan (exCerdanyola), Albertito i Ernest Forgàs. Fins i tot, va poder demostrar els seus reflexos aturant una volea de Pau Darbra en una acció de córner al segon pal. Quan el Cerdanyola més estava patint, Max Marcet va aparèixer assistint a Barquero que superava amb un xut creuat a Jaime i feia l'1 a 3 de la tranquil·litat al minut 68. Aquesta vegada el pla de l'Oliver Ballabriga si va sortir a la perfecció seguint aquella màxima d'efectivitat a porteria i eficàcia sota pals.

El Sant Andreu ho va continuar intentant, però es trobava amb una defensa molt sòlida i amb un Álex Sánchez que no permetia cap ensurt. El migcampista Adri Díaz va poder fer el quart, si l'àrbitre no li hagués anul·lat el gol per un fora de joc dubtós. Un àrbitre que va afegir vuit minuts de prolongació i va posar emoció al partit perquè els quadribarrats, a força d'insistir, van retallar distàncies amb un gol de cap de Pelegrin en un llançament de falta. Però després d'una jugada de córner dels visitants, Carlos Martínez va recollir una pilota sense propietari dins l'àrea per fer el quart i sentenciar "suposadament" el matx. "Suposadament", ja que el davanter barceloní Ernest Forgàs va marcar de cap el tercer donant esperances a la parròquia andreuenca. Una bogeria de temps afegit que va finalitzar amb una gran aturada d'Álex Sánchez a xut de Forgàs. Una última acció de l'exporter badaloní que va salvar els tres punts pels vallesans.

Amb aquesta primera victòria del curs, el Cerdanyola suma quatre punts i ja es prepara per rebre la visita de l'Andratx diumenge vinent a les cinc de la tarda.

​​​​Fitxa del partit

Cerdanyola FC: Álex Sánchez, Óscar Arroyo (Lucas Pariente 56’), Guille Torres, Jon Vega, Roger Escoruela, Adri Díaz, Marc Manchón, Barquero (Manu Castillo 85’), Max Marcet (Casti 85′), Carlos Martinez i Boris Garrós (Richie Sarkodie 65’)

UE Sant Andreu: Jaime González, Jordi Méndez, Pelegrín, Sergio Castillo, Juanan (Genis 83’), Guzman, Pau Darbra (Sergi Serrano 64’), Albertito (Iker García 64’), Josu (Toni Paredes 64’), Pochito (Alexis García 75’) i Ernest Forgàs

Targetes: Han vist groga per part dels locals Óscar Arroyo (24’), Carlos Martínez (71’) i Casti (90’) i per part dels visitants Pau Darbra (32’) i Genis (90’)

Gols: 1-0 Pochito (2’), 1-1 Max Marcet (31’), 1-2 Carlos Martínez (52’), 1-3 Adrián Barquero (68’), 2-3 Pelegrín (92’), 2-4 Carlos Martínez (94’), 3-4 Ernest Forgàs (97’)

Àrbitre: Martínez Martínez, Andrés